Шашлик в аджике
(покроковий рецепт з фото)
Вірменська кухня
,
Кавказька кухня
,
Грузинська кухня
,
Азербайджанська кухня
,
Абхазька кухня
,
Осетинська кухня
Жоден пікнік, як правило, не обходиться без ароматного шашлику. Пропоную приготувати шашлик в аджике зі свинини. Ніжний, соковитий і такий смачний! Є його на свіжому повітрі - одне задоволення!
Ми готували шашлик зі справжньою абхазької аджикою, в складі якої дрібно нарізаний гіркий перець, насіння різних пряних рослин і товчений часник. Така аджика має трохи розсипчасту консистенцію і зовсім не схожа на текучий кетчуп. Шашлик за цим рецептом виходить дуже смачний і соковитий! обов'язково спробуйте!
- Свинина - 1 кілограм (м'якоть)
- Цибуля - 3 штуки
- Аджика готова - 2-3 чайних ложок
- Лимон - 1 штука (або 1 стакан сухого вина)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
М'ясо наріжте великими шматочками приблизно одного розміру.
Додайте до м'яса нарізану кільцями цибулю, сіль, перець і аджику за смаком. Добре полийте соком лимона.
Добре перемішайте і залиште маринуватися м'ясо на кілька годин, накривши кришкою з дірочкою.
Промариновані шматочки свинини необхідно відокремити від цибулі і нанизати їх на шампури.
Готовий шашлик смажте над розжареним вугіллям не допускаючи горіння, до готовності.
Смачного!