Рецепт Помідори в аджике на зиму фото

Помідори в аджике на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування
На вечерю , Корисний обід , На сніданок , Швидкий сніданок
Заготовки , Аджика
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Один з найулюбленіших рецептів. Ароматні і пікантні помідори порадують взимку любителів гострого. Аджика чудово поєднується з томатами. Спробуйте, дуже смачно і рецепт простий.

Опис приготування:

Такі смачні помідори підійдуть до м'яса, птиці, картопелька, страв з круп. Кількість гострого перцю корегуйте за смаком. Рецепт розрахований на 3 банки по 500 мл. Аджики готуємо з запасом, так як складно розрахувати точний обсяг. В результаті виходить 3 баночки помідорів і невелика порція аджики на пробу.

  • Перець болгарський - 600 грам
  • Помідори - 1, 3 кілограма
  • Перець гострий - 1-2 штук
  • Часник - 10-12 зубчиків
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Петрушка - 1 За смаком
помідори в аджике на зиму - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
помідори в аджике на зиму - фото крок 2
У каструлю кладемо х / б тканину і ставимо 3 банки по 500 мл. Вибираємо невеликі помідори і укладаємо в банки.
помідори в аджике на зиму - фото крок 3
Решта помідори пропускаємо через м'ясорубку.
помідори в аджике на зиму - фото крок 4
У томат додаємо пропущений через м'ясорубку болгарський перець, часник і гострий перець. Має вийти, приблизно, 800-900 мл.
помідори в аджике на зиму - фото крок 5
Додаємо рубану петрушку.
помідори в аджике на зиму - фото крок 6
Насипаємо сіль, перець і ставимо каструлю на вогонь. Кип'ятимо пару хвилин.
помідори в аджике на зиму - фото крок 7
Киплячу аджику розливаємо по банках з помідорами. У каструлю додаємо гарячу воду. Вода повинна доходити до"плічок" банок. Стерилізуємо 15-20 хвилин. Кришки кладемо на банки, залишаючи невелику щілину.
помідори в аджике на зиму - фото крок 8
Помідори в аджике щільно закриваємо кришками. Банки з помідорами вкутуємо пледом, залишаємо на пару годиною.
Готово.

Схожі рецепти