Помідори в аджике на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Один з найулюбленіших рецептів. Ароматні і пікантні помідори порадують взимку любителів гострого. Аджика чудово поєднується з томатами. Спробуйте, дуже смачно і рецепт простий.
Такі смачні помідори підійдуть до м'яса, птиці, картопелька, страв з круп. Кількість гострого перцю корегуйте за смаком. Рецепт розрахований на 3 банки по 500 мл. Аджики готуємо з запасом, так як складно розрахувати точний обсяг. В результаті виходить 3 баночки помідорів і невелика порція аджики на пробу.
- Перець болгарський - 600 грам
- Помідори - 1, 3 кілограма
- Перець гострий - 1-2 штук
- Часник - 10-12 зубчиків
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Петрушка - 1 За смаком
Підготуємо інгредієнти.
У каструлю кладемо х / б тканину і ставимо 3 банки по 500 мл. Вибираємо невеликі помідори і укладаємо в банки.
Решта помідори пропускаємо через м'ясорубку.
У томат додаємо пропущений через м'ясорубку болгарський перець, часник і гострий перець. Має вийти, приблизно, 800-900 мл.
Додаємо рубану петрушку.
Насипаємо сіль, перець і ставимо каструлю на вогонь. Кип'ятимо пару хвилин.
Киплячу аджику розливаємо по банках з помідорами. У каструлю додаємо гарячу воду. Вода повинна доходити до "плічок" банок. Стерилізуємо 15-20 хвилин. Кришки кладемо на банки, залишаючи невелику щілину.
Помідори в аджике щільно закриваємо кришками. Банки з помідорами вкутуємо пледом, залишаємо на пару годиною.
Готово.
Готово.