Кабачки в аджике
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки - дуже цікавий продукт, не маючи свого чітко вираженого смаку вони охоче "дружать" з іншими продуктами, наприклад, з аджикою. Ділюся рецептом смачної закуски на зиму.
Приготувати кабачки в аджике дуже просто, дивіться покрокові рекомендації до рецептом і готуйте із задоволенням. З даної кількості інгредієнтів вийшло 4 банки по 650 грам заготовки.
- Кабачки - 1, 5 кілограма
- Болгарський перець - 500 грам
- Помідори - 250 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Гострий перець - 2 штуки
- Сіль - 25 грам
- Цукор - 100 грам
- Рослинна олія - 125 грам(rafinirovannoe)
- Столовий оцет - 75 грам
Приготуйте інгредієнти.
Помийте кабачки, поріжте на невеликі шматочки "на вилочку", якщо кабачки зрілі, великі, очистіть їх від насіння і грубої шкірки.
Помийте і поріжте на часточки помідори, болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, поріжте на часточки, у гострого перцю просто видаліть плодоніжки, очистіть 5 зубчиків часнику.
Всі овочі, крім кабачків, перейдіть через м'ясорубку.
Покладіть до перекрученим овочам кабачки, поставте на вогонь, з моменту закипання кип'ятіть 15 хвилин.
Додайте сіль, цукор, оцет, рослинна олія, нагрійте знову до закипання і кип'ятіть 5 хвилин, в цей час підготуйте простерилізовані банки.
Розкладіть кабачки в простерилізовані банки ще киплять, закрийте простерилізованих кришками, переверніть догори дном, накрийте теплим покривалом і залиште до повного охолодження. Закуска вийшла дуже смачна, в міру гостра, сім'я оцінить, я в цьому впевнена!