Рецепт Шарлотка з сиром фото

Шарлотка з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Шарлотка

Сьогодні я викладу рецепт приготування шарлотки з сиром з фото. Щоб шарлотка вийшла смачнішою, в неї можна додати ще фруктів. Я додав яблука.

Це простий рецепт приготування шарлотки з сиром. У цьому рецепті сир використовується як інгредієнт для тесту, а не як начинка. Начинкою може служити будь-який фрукт, так що замість яблук можна додавати мандарини, апельсини, полуницю - все що завгодно.

  • Сир - 250 грам
  • Цукор - 200 грам(150 г для тесту, 50 г для глазурі)
  • Вершкове масло - 120 грам(80 г для тесту, 40 г для глазурі)
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 170 грам
  • Розпушувач - 0, 5 склянки
  • Яблука - 3 штуки
шарлотка з сиром - фото крок 1
В першу чергу дістаємо з холодильника масло і залишаємо його в кімнатній температурі хвилин на десять. Після змішуємо його з цукром в мисці. Використовуємо міксер або віночок для збивання.
шарлотка з сиром - фото крок 2
Туди ж додаємо сир і гарненько все перемішуємо до стану однорідної маси.
шарлотка з сиром - фото крок 3
Тепер розбиваємо в тісто яйця. Збиваємо і перемішуємо з рештою маси. Додаємо борошно і розпушувач. Заважаємо, поки тісто на стане однорідним. У тесті не повинно залишатися грудочок. Те, що вийшло викладаємо у форму для випічки.
шарлотка з сиром - фото крок 4
Беремо яблука. Нарізаємо їх часточками. Шкірку можна залишити, можна почистити - по бажанню. Розкладаємо яблука на тесті в довільному або будь-якому улюбленому порядку.
шарлотка з сиром - фото крок 5
Останній перед випічкою крок - приготувати глазур. Інгредієнти для глазурі - цукор і масло. Гарненько перемішуємо їх між собою.
шарлотка з сиром - фото крок 6
Глазур бажано наносити на яблука пензликом. Тепер можна приступити до випічки. Ми залишаємо шарлотку в духовці при температурі 180 градусів на 40 хвилин. З приготування даємо Шарлотці хвилин 10 на охолодження і подаємо до столу.

Схожі рецепти