Шарлотка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я викладу рецепт приготування шарлотки з сиром з фото. Щоб шарлотка вийшла смачнішою, в неї можна додати ще фруктів. Я додав яблука.
Це простий рецепт приготування шарлотки з сиром. У цьому рецепті сир використовується як інгредієнт для тесту, а не як начинка. Начинкою може служити будь-який фрукт, так що замість яблук можна додавати мандарини, апельсини, полуницю - все що завгодно.
- Сир - 250 грам
- Цукор - 200 грам(150 г для тесту, 50 г для глазурі)
- Вершкове масло - 120 грам(80 г для тесту, 40 г для глазурі)
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 170 грам
- Розпушувач - 0, 5 склянки
- Яблука - 3 штуки
В першу чергу дістаємо з холодильника масло і залишаємо його в кімнатній температурі хвилин на десять. Після змішуємо його з цукром в мисці. Використовуємо міксер або віночок для збивання.
Туди ж додаємо сир і гарненько все перемішуємо до стану однорідної маси.
Тепер розбиваємо в тісто яйця. Збиваємо і перемішуємо з рештою маси. Додаємо борошно і розпушувач. Заважаємо, поки тісто на стане однорідним. У тесті не повинно залишатися грудочок. Те, що вийшло викладаємо у форму для випічки.
Беремо яблука. Нарізаємо їх часточками. Шкірку можна залишити, можна почистити - по бажанню. Розкладаємо яблука на тесті в довільному або будь-якому улюбленому порядку.
Останній перед випічкою крок - приготувати глазур. Інгредієнти для глазурі - цукор і масло. Гарненько перемішуємо їх між собою.
Глазур бажано наносити на яблука пензликом. Тепер можна приступити до випічки. Ми залишаємо шарлотку в духовці при температурі 180 градусів на 40 хвилин. З приготування даємо Шарлотці хвилин 10 на охолодження і подаємо до столу.