Салат з куркою і виноградом
(покроковий рецепт з фото)
Іноді класичні рецепти набридають. Хочеться вдихнути в страви нове життя, додати несподівані інгредієнти. Надихнувшись, я вирішила зробити щось неординарне з незабутнім смаком.
Тепер я і вам хочу розповісти, як приготувати салат з куркою і виноградом з селерою. Це американська страва найчастіше використовують для сендвічів в якості начинки. Але ви можете їсти його як звичайний салат. У ньому поєднуються солодкі, м'які і насичені смаки. Виходить досить ситно.
- Мигдаль - 0, 5 склянки
- Куряча грудка - 1 штука
- Селера, стебла - 5 штук
- Зелена цибуля, пір'я - 2 штуки
- Виноград червоний - 100 грам
- Гірчиця дижонская - 2 чайних ложки
- Майонез - 0, 5 склянки
- Кріп сушений - 1 Ст. Ложка
- Абрикосовий джем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Підігрійте суху сковороду. Обсмажте на ній очищений і нарізаний мигдаль до золотистого кольору. Це займе у вас 3-4 хвилини. Потім приберіть його остигати.
Грудку зваріть в підсоленій воді до готовності. Коли вона охолоне, наріжте м'ясо невеликими шматочками.
Дрібно порубати селеру. З'єднайте його з куркою в салатниці.
Потім дрібно наріжте промитий зелений лук. Надішліть його в салатницю.
Додайте в салат виноград половинками. Найкраще кісточки видаліть.
В кінці в салат всипте мигдаль.
Блюдо заправте гірчицею і майонезом.
Додайте кріп, перець, сіль і джем. Все добре перемішайте.
Подавайте салат відразу ж в мисці або намазав його на житній хліб. Смачного!