Рис на пару в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий гарнір до м'яса, рибі або овочів. Він є найкращим джерелом енергії через великий вміст вуглеводів. Розповідаю, як зварити рис на пару в мультиварці.
Швидке рішення, якщо ви хочете приготувати гарнір до м'яса або риби. Страва не вимагає особливих навичок, а рис на пару в мультиварці в домашніх умовах саме за цим рецептом виходить дуже смачним і розсипчастим.
- Мал - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 Щепоток
1. Рис готують все за різними рецептами, оскільки їх велика кількість. Я пропоную класичний рецепт рису на пару в мультиварці.
2. Один невеликий секрет: з пропареного рису гарніру виходить більше, ніж з шліфованого. Для початку гарненько промийте крупу, після чого помістіть рис в контейнер мультиварки.
3. Після цього залийте його водою і додайте вершкове масло. За рецептом йде 50 грамів, але ви можете покласти на свій смак.
4. Тепер можна накрити кришкою і виставити режим "молочна каша" . Спробуйте знайти оптимальний варіант на вашій мультиварці.
5. Я готувала рис близько тридцяти хвилин під закритою кришкою. Кілька разів її відкривала, щоб перевірити готовність блюда. Подавати можна рис із зеленню або обсмажити овочі - за вашим бажанням. Якщо ви його використовуєте для гуляшу, м'яса з підливою або риби, то краще подавати його чистим.