Пудинг з манки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите страви з манної крупи, а каша вже приїлася, є дуже простий спосіб перетворення манної каші в нове блюдо. Пудинг з манки готується легко і просто, смачний сніданок сім'ї забезпечений!
Ви любите манну кашу на сніданок, але вона вам вже приїлася? подивіться, як приготувати пудинг з манної каші. Його можна спекти з ягодами або фруктами, а можна подати з варенням. Рецепт приготування пудингу з манки не складний. Кашу для нього можна використовувати заздалегідь зварену або залишки від трапези. При випічці пудинг повинен відмінно піднятися, але потім може осісти, нічого страшного.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Манька - 100 грам
- Яйце - 3-4 штук (великих - 3, маленьких - 4)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 10 грам
Доводимо молоко до кипіння, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Розмішуємо до розчинення.
Доводимо молоко до кипіння, тонкою цівкою всипаємо манку. Не забуваємо при цьому помішувати, щоб не утворювалися грудочки.
Варимо манну кашу хвилини 2, а потім охолоджуємо її.
Відокремлюємо білки від жовтків.
Білки збиваємо в пишну піну, до стійких піків.
А жовтки додаємо до остигнула манної каші і збиваємо міксером до однорідного стану.
Тепер порціями додаємо до каші збиті жовтки, акуратно перемішуємо їх від низу до верху.
Форму для запікання пудингу змащуємо вершковим маслом. Можна злегка присипати її манкою або сухарями. Викладаємо у форму масу для пудингу.
І випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 30. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою. Пудинг подаємо до столу теплим або холодним.