Пряникове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Пряникове печиво - випічка на швидку руку. Рецепт дуже простий, а виходить дуже смачно. Коли часу в обріз, такі печенюшки справжня палочка-виручалочка. Швидко і просто!
Пряникове печиво за цим рецептом, виходить дуже м'яке і ароматне. Набір інгредієнтів невигадливий, готується швидко і просто. Ділюся рецептом, як приготувати такі печенюшки до чаю, коли несподівано нагрянули гості. У рецепті використовується патока, її не так часто зустрінеш на кухнях в нашій країні. Тому якщо її немає, можна замінити її, змішавши коричневий цукор і мед 5 до 1. Ще дуже важливо в глазур опускати печенюшки гарячими, так як вона готується з сирого білка. Якщо печиво готуватися для діток або ви не впевнені в якості яєць, то білкову глазур можна замінити на вершкову або молочну. Смачного!
- Борошно - 225 грам
- Манька - 150 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Цукор - 75 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 125 грам
- Яєчний білок - 1 штука
- Цукрова пудра - 75 грам
- Потоку - 150 грам
Борошно змішайте з розпушувачем, Семоліна, сіллю, цукром і корицею. Можна додати ще ваші улюблені спеції.
Вершкове масло змішайте з патокою до однорідності, потім додайте борошняну суміш.
Перемішайте тісто до однорідності. Воно має набути красивий золотистий колір за рахунок кориці і темного кольору патоки.
Розкачайте шар тіста приблизно в 1 см.
Виріжте гуртки за допомогою підручних засобів. Покладіть заготовки на пергамент і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Збийте білі з цукром до стійких піків. Так ми приготуємо нашу глазур.
Коли печеньки спечуть, акуратно, ще гарячими занурте до половини в глазур і відправте на решітку.
Дайте їм трохи полежати, глазур повинна трохи схопитися і можна подавати до столу.