Рецепт Пряникове печиво фото

Пряникове печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Випічка, Солодке, Печиво

Пряникове печиво - випічка на швидку руку. Рецепт дуже простий, а виходить дуже смачно. Коли часу в обріз, такі печенюшки справжня палочка-виручалочка. Швидко і просто!

Пряникове печиво за цим рецептом, виходить дуже м'яке і ароматне. Набір інгредієнтів невигадливий, готується швидко і просто. Ділюся рецептом, як приготувати такі печенюшки до чаю, коли несподівано нагрянули гості. У рецепті використовується патока, її не так часто зустрінеш на кухнях в нашій країні. Тому якщо її немає, можна замінити її, змішавши коричневий цукор і мед 5 до 1. Ще дуже важливо в глазур опускати печенюшки гарячими, так як вона готується з сирого білка. Якщо печиво готуватися для діток або ви не впевнені в якості яєць, то білкову глазур можна замінити на вершкову або молочну. Смачного!

  • Борошно - 225 грам
  • Манька - 150 грам
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
  • Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 75 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Цукрова пудра - 75 грам
  • Потоку - 150 грам
пряникове печиво - фото крок 1
Борошно змішайте з розпушувачем, Семоліна, сіллю, цукром і корицею. Можна додати ще ваші улюблені спеції.
пряникове печиво - фото крок 2
Вершкове масло змішайте з патокою до однорідності, потім додайте борошняну суміш.
пряникове печиво - фото крок 3
Перемішайте тісто до однорідності. Воно має набути красивий золотистий колір за рахунок кориці і темного кольору патоки.
пряникове печиво - фото крок 4
Розкачайте шар тіста приблизно в 1 см.
пряникове печиво - фото крок 5
Виріжте гуртки за допомогою підручних засобів. Покладіть заготовки на пергамент і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.
пряникове печиво - фото крок 6
Збийте білі з цукром до стійких піків. Так ми приготуємо нашу глазур.
пряникове печиво - фото крок 7
Коли печеньки спечуть, акуратно, ще гарячими занурте до половини в глазур і відправте на решітку.
пряникове печиво - фото крок 8
Дайте їм трохи полежати, глазур повинна трохи схопитися і можна подавати до столу.

Схожі рецепти