Повітряна шарлотка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпростіших і знаменитих пирогів в українській кухні представляю вашій увазі. Хочете дізнатися, як приготувати повітряну шарлотку з яблуками на своїй кухні? Тоді запам'ятовуйте рецепт!
Секрет ідеальної шарлотки - в поєднанні повітряного, добре збитого тесту і смачних яблучок. В даному випадку для більш пористої текстури я використовую сметану і гашене соду. Крім того, для аромату можна додати в рецепт корицю або ванілін, наприклад. Такий пиріг напевно підкорить вас і ваших гостей.
- Яйце - 5-6 штук
- Цукор - 200 грам
- Крем - 50 грам
- Сода - 1 Чайна ложка(+ оцет або сік лимона)
- Борошно - 1.5 склянки
- Яблука - За смаком
1. Насамперед включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. Яйця в глибокій мисці збийте з цукром до утворення піни. Якщо у вас є в запасі зайвий час, можна збити жовтки окремо від білків.
2. Додайте в тісто гашену соду, сметану і просіяне борошно. Збивайте, щоб воно було не тільки однорідним, але і повітряним.
3. Жароміцних форму застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Яблука вимийте, обсушити і наріжте дрібними кубиками. Якщо вони кислуваті, присипте цукром. Викладіть на дно форми рівним шаром.
4. Акуратно вилийте тісто зверху. Не потрібно перемішувати!
5. І все, можна відправляти шарлотку в духовку.
6. Приблизно через годинку пиріг добре пропечеться і стане рум'яним. Дістаньте його з форми, остудіть трохи і при бажанні присипте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!