Повітряна яблучна шарлотка
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми любимо шарлотку. Це ароматний і соковитий яблучний пиріг, і кожна господиня готує її по-своєму. Сьогодні я розповім вам, як приготувати повітряну яблучну шарлотку за своїм улюбленим рецептом.
Цей рецепт - мій улюблений, так як яблука, які знаходяться рівно посередині тесту, після випікання залишаються соковитими і не сушаться, як в інших рецептах. Шарлотка виходить дуже повітряної і ніжною завдяки збитих яєць і молока, а для ще більшого аромату ви можете додати трохи ваніліну. За цим рецептом можна приготувати пиріг не тільки з яблук, але і зі слив або груш, виходить теж дуже смачно! Обов'язково порадуйте своїх близьких такий шарлоткою.
- Борошно - 240 грам
- Цукор - 200 грам
- Яблука - 600 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
1. За допомогою міксера збийте яйця. Поступово додайте до них цукор і збивайте разом близько 5 хвилин до пишного стану. Додайте молоко, не припиняючи збивати.
2. Додайте просіяне борошно і перемішайте до однорідного стану. Testo майже.
3. У застелену пергаментним папером форму вилийте половину тесту і акуратно розрівняйте. Викладіть на нього дрібно нарізані яблука, потім знову залийте все тестом і акуратно розрівняйте, не перемішуючи шари.
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів 45 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою. Готову остигнула шарлотку присипте цукровою пудрою. Смачного!