Пісний пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, соковитий пиріг з ягідної начинкою - побалуйте себе і рідних. Тісто для пирога робиться дуже легко, з мінімального набору інгредієнтів. Але на смак це не відбивається - пиріг буде смачним!
Час посту - не на часі голодувати і відмовляти собі у смачненькому. Порадуйте себе і своїх близьких смачним і соковитим пісним пирогом з соковитою і ароматною начинкою з смородини. Ягоди для пирога можна брати і свіжі, і заморожені - на смак це не відіб'ється. А рецепт приготування пісного пирога зі смородиною дуже простий, і інгредієнти для нього завжди знайдуться у вашому будинку. Тому готуємо і насолоджуємося смачною випічкою:)
- Смородина - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок(2- в тісто, інше в начинку)
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Холодна вода - 6-7 Ст. Ложок
У миску насипаємо склянка борошна, додаємо цукор, сіль, ванільний цукор, рослинне масло і дуже холодну воду. Перемішуємо.
Тепер додамо решту борошна, змішану з содою і замішуємо тісто. Загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник на 1 час.
Вимиті і обсушені ягоди смородини перемішуємо з цукром і крохмалем.
Ділимо наше тісто на дві частини. Більша частина - приблизно 2/3 від усього тесту.
Розкачуємо більшу частину тесту в пласт товщиною 0, 8-1 см і викладаємо у форму, формуючи бортики. Діаметр форми - 20 см. Якщо форма не силіконова - змастіть її рослинним маслом.
Викладаємо ягідну начинку.
Розкачуємо тісто і накриваємо пиріг. По центру робимо дірочку - через неї буде виходити пар. Пиріг можна злегка змастити олією і посипати цукром. А можна посипати цукровою пудрою вже готовий остиглий пиріг.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35. Коли пиріг охолоне - його можна витягнути з форми і подавати до столу:)