Пиріжки з цукерками
(покроковий рецепт з фото)
Є маса рецептів приготування пиріжків з різноманітними начинками. Але сьогодні у мене дуже цікавий варіант: пиріжки з цукерками. Дуже смачна домашня здоба.
Тісто для пиріжків у мене класичне, здобне дріжджове. Хочу тільки додати, що кількість борошна регулюйте самі, оскільки вона різна. Після замісу тісто не повинно липнути до рук. Цукерки теж беріть за наявністю в магазині. Це може бути будь-яка молочна карамель, "корівка ", як у мене і навіть молочний ірис, який продають в плитках. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 10-12 пиріжків. На велику родину норму подвійте. Форму для пиріжків вибирайте самі. Вона може бути круглої або довгастої, значення не має.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Цукерки "корівка" - 10 штук
- Жовток яйця - 1 штука
Приготуйте тісто для пиріжків. У миску налийте тепле молоко, додайте дріжджі і столову ложку цукру. Перемішайте і дайте постояти 10 хвилин, поки дріжджі Не активуються.
Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і додайте в миску з молоком і дріжджами.
Всипте в миску сіль, ще 3-4 столові ложки цукру і просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто. Викладіть його в миску, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце.
Через годину-півтори тісто збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.
Дістаньте тісто з миски, обомніте і розділіть на кульки вагою 50-60 грам.
Кожна кулька розкачайте в коржик, на середину якої викладіть цукерку. У мене "корівка", але можна взяти будь-яку молочну карамель.
Краї коржика з'єднайте в верху, утворюючи мішечок.
Ось такі пиріжки виходять.
Викладіть пиріжки в форму для випікання швом вниз і дайте їм постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин.
Змастіть пиріжки жовтком яйця.
Випікайте в духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів 30-35 хвилин.
Пишні, ароматні здобні пиріжки з цукерками готові. Можна подавати до чаю.