Пиріг з варенням і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі дуже смачний пиріг з варенням і сиром. Сир можна замінити рікоттою для отримання більш ніжної консистенції. Випічка підійде для святкового столу. Обов'язково пробуємо!
Перед вами - простий рецепт приготування пирога з варенням і сиром. Із зазначених інгредієнтів замісіть еластичне тісто. Для начинки розтираємо сир з цукровою пудрою, яйцями і маком. До речі, можете замінити сир Рікотта, якщо є така можливість. Вдалого приготування!
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 120 грам
- Цукрова пудра - 250 грам
- Сир - 500 грам
- Варення - 80 грам
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком

Просіваємо борошно, додаємо дрібку солі, цукор і холодне вершкове масло (натерти на терці). Розтираємо все в крихту.

Додайте яйце і замісити тісто. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 1 час.

Сир розтираємо з цукровою пудрою, додаємо яйця і ретельно перемішуємо до однорідної маси. 1/4 частина сирної маси змішуємо з маком.

Форму для випічки застилає пергаментом, викладаємо по формі тісто, сформувавши бортики і наколів його виделкою.

Викладаємо сирну масу.

Зверху викладаємо варення.

Тепер сирна маса з маком.

Випікаємо пиріг в духовці 25-30 хвилин, температура 180 градусів. Смачного!