Pide
(покроковий рецепт з фото)
ПІДЕ - це турецька випічка, яка представляє собою "човник" з тіста з начинкою. Вона одночасно нагадує наші пиріжки і піцу. У класичному варіанті додають фарш зі спеціями і томатами.
Ви можете сміливо експериментувати і пробувати різні інгредієнти, лише збережете рецепт тесту. Але для початку прочитайте, як приготувати ПІДЕ з печерицями та сиром. Ця страва ще може позмагатися з піцою. Мої діти були в захваті від випічки і заязикали зробити її на їх Дні народження.
- Борошно - 400 грам
- Твердий сир - 120 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Печериці - 200 грам
- Оливкова олія - 40 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Вода тепла - 50 мілілітрів
Спочатку зробіть опару. У воді перемішайте дріжджі. Залиште їх в теплому місці на 15 хвилин. В цей час натріть сир, наріжте помідори і шампіньйони.
Замісити тісто. Змішайте просіяне борошно з половиною чайної ложки солі, сметаною, опарою і маслом.
З тіста зробіть колобок. Залиште його при кімнатній температурі під рушником на 30-60 хвилин.
Розділити тісто 2 частини. Розкачайте їх у вигляді овалів. Викладіть вироби на пергамент в листі. Розмажте томатний соус і розкладіть часточки помідорів.
Далі викладіть шампіньйони, порізані кубиками, подрібнену зелень і присипте все сіллю з перцем.
Зверху додайте сир.