Рецепт Pide фото

Pide
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Борошно, Овочі, Молочні продукти, Сир, Гриби, Помідор, Цибуля, Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

ПІДЕ - це турецька випічка, яка представляє собою "човник" з тіста з начинкою. Вона одночасно нагадує наші пиріжки і піцу. У класичному варіанті додають фарш зі спеціями і томатами.

Ви можете сміливо експериментувати і пробувати різні інгредієнти, лише збережете рецепт тесту. Але для початку прочитайте, як приготувати ПІДЕ з печерицями та сиром. Ця страва ще може позмагатися з піцою. Мої діти були в захваті від випічки і заязикали зробити її на їх Дні народження.

  • Борошно - 400 грам
  • Твердий сир - 120 грам
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Оливкова олія - 40 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Вода тепла - 50 мілілітрів
Pide - фото крок 1
Спочатку зробіть опару. У воді перемішайте дріжджі. Залиште їх в теплому місці на 15 хвилин. В цей час натріть сир, наріжте помідори і шампіньйони.
Pide - фото крок 2
Замісити тісто. Змішайте просіяне борошно з половиною чайної ложки солі, сметаною, опарою і маслом.
Pide - фото крок 3
З тіста зробіть колобок. Залиште його при кімнатній температурі під рушником на 30-60 хвилин.
Pide - фото крок 4
Розділити тісто 2 частини. Розкачайте їх у вигляді овалів. Викладіть вироби на пергамент в листі. Розмажте томатний соус і розкладіть часточки помідорів.
Pide - фото крок 5
Далі викладіть шампіньйони, порізані кубиками, подрібнену зелень і присипте все сіллю з перцем.
Pide - фото крок 6
Зверху додайте сир.