Паска з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами простим рецептом, як приготувати паску з родзинками. Це відмінний варіант для новачків. Спробуйте приготувати цю чудову випічку на світле свято Великодня.
Якщо ви приготуєте паску на мою опису, то вийде багато тесту. Можете розподілити його в одну форму, а можете і в кілька невеликих. Цей смак знайомий з дитинства. Сподобається він і вашим дітям. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати паску з родзинками.
- Борошно - 500 грам
- Ізюм - 70 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 170 грам
- Сухі дріжджі - 11 грам
- Ванілін - 1 щіпка
Змішайте 2/3 борошна з дріжджами. Додайте ванілін, яйця, родзинки і цукор. Гарненько все перемішуємо.
Поставте молоко на плиту. У ньому розчиняємо 150 грамів масла. Потім охолоджуємо до 40 градусів. Вливайте суміш в борошняну, і продовжуйте заважати.
Всипте борошно. Замісити тісто. Воно може здатися рідкуватим, але ви не лякайтеся. Все вірно, так і має бути. Залиште тісто на дві години на теплому місці для того, щоб воно піднялося.
У цей вермя розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму маслом, що залишилося. Викладіть в неї тісто. Можете залишити його ще хвилин на 30, щоб воно збільшилося в півтора рази.
Випікайте перші 20 хвилин при 180 градусах, а потім ще 20 - при 160 градусах (перевіряйте готовність паски самостійно, може приготуватися і раніше). Перед подачею прикрасьте на свій розсуд, я посипала цукровою пудрою.