Паска з сиром та родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Кулі - традиційна великодня випічка. Однак, якщо у вас немає часу на тривалий процес приготування пасок, то мій рецепт вам стане в нагоді. Паска виходить смачний, ароматний і красивий.
Хочу запропонувати вам рецепт смачного паски, який спекти не складе особливих труднощів і великого часу. Ділюся з вами, як приготувати паску з сиром та родзинками. Він чудово ароматний, смачний, легкий в приготуванні, ніж вас порадує. Спробуйте, впевнена, що вам сподобається!
- Сир - 125 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Ізюм - 100 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Сік лимона - 1/4 штуки
- Желатин - 0.5 чайних ложки (для глазурі)
- Цукор - 100 грам (для глазурі)
- Вода - 3 Ст. Ложки (для глазурі)
- Лимонний сік - 4 краплі (для глазурі)
Підготуйте всі інгредієнти.
Масло наріжте на невеликі шматочки, розтопіть на пару або в мікрохвильовій печі.
Збийте яйце з цукром.
Збивайте до білої піни.
Влийте розтоплене масло.
Перемішайте, додайте сир. Сир попередньо протріть через сито, або скористайтеся блендером.
Додайте родзинки. Попередньо його промийте, якщо родзинки не м'який, замочіть його в окропі на 3-5 хвилин.
Соду залийте лимонним соком. Додайте в тісто.
Поступово додайте просіяне борошно.
Добре перемішайте, до однорідності тесту.
Форми для пасок застеліть пекарської папером. Якщо спеціальних формочок немає, можна скористатися підручними засобами: емальованими кружками, залізними баночками від горошку, кукурудзи. У них паски виходять відмінні.
Заповніть форми для пасок на 2/3. Надішліть в розігріту духовку до 180 градусів.
Випікайте протягом 30 хвилин. Якщо у вас велика форма, час приготування необхідно збільшити.
Паски вийміть з форми, дайте охолонути. Тим часом приготуйте глазур.
Розчини желатину згідно інструкції. Залийте 1 ст. L. Води. Деякий желатин необхідно, щоб набряк, інший потрібно розігрівати. Керуйтеся інструкцією.
В цукор додайте 2 ст.Л. Води, перемішайте, поставте на повільний вогонь, щоб цукор розчинився.
Коли цукор розчиниться, відставте на 2 хвилини, потім додайте розчинений желатин.
Збивайте міксером, поки маса не побіліє і не збільшиться в об'ємі.
Додайте лимонний сік, збивайте ще хвилину.
Дійте швидко, так як глазур швидко застигає. Можна занурити кожен паску в глазур, або намазати.
Прикрасьте паски за своїм бажанням.
Паска виходить неймовірно смачний і апетитний в розрізі.
Паска з сиром та родзинками готовий. Світлого свята!