Пананг Гай
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю поділитися з усіма шанувальниками пікантною азіатської кухні дуже цікавим і нескладним варіантом, як приготувати Пананг Гай. Ніжна курка з овочами і пастою каррі - просто пальчики оближеш.
Ця страва тайської кухні навряд чи можна назвати складним, проте використовувані інгредієнти, безумовно, екзотичні. Найважливішими компонентами, без яких Пананг Гай в домашніх умовах просто не вийде, можна вважати пасту каррі і кокосове молоко. Якщо у вас під рукою опиняться всі інгредієнти зі списку, то сміливо вирушайте на кухню і повторіть цей рецепт!
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Куряче філе - 300 грам
- Рибний соус - 1 Чайна ложка
- Квасоля стручкова - 100 грам
- Брокколі - 100 грам
- Кокосове молоко - 200 мілілітрів
- Паста каррі - 3 чайних ложки
- Коричневий цукор - 2 чайних ложки
- Чилі - 3 штуки
- Горіхи - 50 грам (не обов'язково)
- Листя лайма - 1 щіпка
1. Насамперед підготуйте курочку. Філе вимийте, обсушити трохи і наріжте кубиками. Збризніть рибним соусом і залиште трохи промаринуватися. Тим часом підготуйте овочі: брокколі розділіть на суцвіття, подрібніть чилі, наріжте тонко листя лайма.
2. На сковороді з невеликою кількістю рослинної олії обсмажте курочку до рум'яної скоринки. Квасоля пару хвилин бланшуйте.
3. Відокремте від кокосового молока вершки, надішліть їх в сотейник або на сковороду і доведіть до кипіння. Додайте пасту каррі, рішення Е.Е.. Тримайте на середньому вогні, постійно помішуючи, приблизно хвилину.
4. Влийте кокосове молоко, знову доведіть до кипіння. Додайте рибний соус, цукор і половину листя лайма (через брак їх можна в рецепті приготування Пананг Гай використовувати трішки цедри).
5. Слідом відправте на сковороду чилі, брокколі, квасоля, заздалегідь обсмажену курочку. Залиште на повільному вогні хвилин на 5-10, поки філе і овочі повністю не проготовятся.
6. І все, тепер ви знаєте, як зробити Пананг Гай в домашніх умовах. Перед подачею можна зверху додати жменю горішків.
Смачного!
Смачного!