Рецепт Palova фото

Palova
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Palova - традиційне блюдо народів Середньої Азії. В перекладі, це плов. Заходьте і дивіться! Я навчу Вас, як приготувати справжній"палів" , а готувати ми будемо його а казані на багатті. Запрошую!

Опис приготування:

Рецепт традиційний, так готувати плов мене навчив виходець із середньої Азії, який працював у нас на дачі. Тому рекомендую точно слідувати рецептом. І, звичайно, аналогічно можна приготувати плов на плиті.

  • Баранина - 1 кілограм
  • Kurdyuk - 300 грам
  • Мал - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 200 грам
  • Морква - 1, 5 кілограма
  • Часник головки невеликі - 6 штук
  • Зіра - 0.5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 300 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
Palova - фото крок 1
1. Лук почистіть і наріжте півкільцями, у часнику, не очищаючи, відріжте"попки" .
Palova - фото крок 2
2. Морква почистіть і наріжте брусочками.
Palova - фото крок 3
3. М'ясо і курдюк помийте, довільно наріжте.
Palova - фото крок 4
4. Мал добре промийте.
Palova - фото крок 5
5. Казан поставте на середній вогонь і покладіть курдюк. Дочекайтеся, щоб він добре розплавився.
Palova - фото крок 6
6. Додайте м'ясо і добре обсмажте все разом.
Palova - фото крок 7
7. Додайте цибулю, обсмажуйте хвилин 5-7.
Palova - фото крок 8
8. Додайте моркву, влийте масло і обсмажуйте всі разом на невеликому вогні хвилин 15. Морква нарізана досить крупно, тому вона повинна добре прожаритися.
Palova - фото крок 9
9. Додайте зіру, перемішайте.
Palova - фото крок 10
10. Додайте рис і обсмажте його, помішуючи, щоб кожна рісинки просочилася маслом.
Palova - фото крок 11
11. Вставте головки часнику, вдавлюючи їх. Залийте водою, щоб вона покривала плов на 2 см. Додати сіль. Збільште вогонь і доведіть блюдо до закипання. Потім накрийте казан кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму.
Palova - фото крок 12
12. Коли вся вода випарується, зробіть в рисі поглиблення і налийте в них небагато води. Накрийте кришкою і залиште на півгодини при мінімальному нагріві.
Palova - фото крок 13
13. Подавайте плов відразу. Смачно все: і рис, і м'ясо, і особливо часник! Смачного!

Схожі рецепти