Palova
(покроковий рецепт з фото)
Palova - традиційне блюдо народів Середньої Азії. В перекладі, це плов. Заходьте і дивіться! Я навчу Вас, як приготувати справжній "палів", а готувати ми будемо його а казані на багатті. Запрошую!
Рецепт традиційний, так готувати плов мене навчив виходець із середньої Азії, який працював у нас на дачі. Тому рекомендую точно слідувати рецептом. І, звичайно, аналогічно можна приготувати плов на плиті.
- Баранина - 1 кілограм
- Kurdyuk - 300 грам
- Мал - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Морква - 1, 5 кілограма
- Часник головки невеликі - 6 штук
- Зіра - 0.5 чайних ложки
- Масло рослинне - 300 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1. Лук почистіть і наріжте півкільцями, у часнику, не очищаючи, відріжте "попки" .
2. Морква почистіть і наріжте брусочками.
3. М'ясо і курдюк помийте, довільно наріжте.
4. Мал добре промийте.
5. Казан поставте на середній вогонь і покладіть курдюк. Дочекайтеся, щоб він добре розплавився.
6. Додайте м'ясо і добре обсмажте все разом.
7. Додайте цибулю, обсмажуйте хвилин 5-7.
8. Додайте моркву, влийте масло і обсмажуйте всі разом на невеликому вогні хвилин 15. Морква нарізана досить крупно, тому вона повинна добре прожаритися.
9. Додайте зіру, перемішайте.
10. Додайте рис і обсмажте його, помішуючи, щоб кожна рісинки просочилася маслом.
11. Вставте головки часнику, вдавлюючи їх. Залийте водою, щоб вона покривала плов на 2 см. Додати сіль. Збільште вогонь і доведіть блюдо до закипання. Потім накрийте казан кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму.
12. Коли вся вода випарується, зробіть в рисі поглиблення і налийте в них небагато води. Накрийте кришкою і залиште на півгодини при мінімальному нагріві.
13. Подавайте плов відразу. Смачно все: і рис, і м'ясо, і особливо часник! Смачного!