Омлет з кольоровою капустою на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Корисний і смачний омлет з додаванням цвітної капусти можна подати на сніданок як дорослим, так і дітям. Головне - попередньо згасити суцвіття капусти до м'якості, щоб вони не втратили форму.
Для приготування омлету можна використовувати як курячі, так і перепелині або качині яйця. На дорослу порцію розраховується 3 яйця, на дитячу - 2 яйця. Страву можна подати як на сніданок, так і на обід, вечерю або полуденок, але обов'язково - в гарячому вигляді.
- Цвітна капуста - 300 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Кислота лимонна - 2 щіпки
- Вода - 1, 5 склянки (для гасіння капусти)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Головку цвітної капусти розріжте на суцвіття, промийте їх у воді.
Викладіть їх в ківш або каструлю, залийте теплою водою і всипте лимонну кислоту. Її можна замінити столовим оцтом в кількості 1 ст.Л. Кислота додається для того, щоб суцвіття не придбали сірий колір в процесі варіння. Гасіть капусту на середньому нагріві приблизно 5-7 хвилин.
Після чого за допомогою шумівки перемістіть суцвіття на сковороду, влийте рослинне масло і прогрійте ємність на середньому нагріві.
Вбийте курячі яйця в глибоку тарілку або піалу, посоліть і поперчіть яєчну масу, збийте виделкою протягом 1 хвилини.
Вилийте суміш на сковороду і підсмажте омлет приблизно 2-3 хвилини до готовності.
Подайте блюдо до столу гарячим разом зі сметаною або іншим соусом, падіння, соліннями.