Рецепт «норка крота» фото

«норка крота»
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Тісто , Борошно , Фрукти , Яйця , Шоколад , Банан
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Полудень , День народження
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Сьогодні хочу розповісти про спосіб, як приготувати «Норку крота». Це шоколадний торт, який робиться з бананової начинкою. Я не використовую готові коржі, а всі процеси роблю самостійно.

Опис приготування:

Зовні торт схожий на нору крота, коли той вилазить на поверхню, саме тому торт отримав свою назву. Десерт смачний і відносно простий у приготуванні. Думаю, що після першого приготування він стане одним з ваших улюблених. Перед подачею на стіл готовий торт наполягають 2-3 години в холодильнику.

  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 2, 5 склянки(1, 5 склянки для тіста, 1 стакан для крему)
  • Оливкова олія - 1 Склянка
  • Молоко - 6 склянок(1 стакан для тесту, 5 склянок для крему)
  • Екстракт ванілі - 2 Ст. Ложки(1 столова ложка для тіста, 1 столова ложка для крему)
  • Какао - 4 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 4 склянки(3 склянки для тіста, 1 стакан для крему)
  • Банани - 4 штуки
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Тертий чорний шоколад - 5 Ст. Ложок
1
Для тіста: в chashu змішувального razbeyte яйця, до них додайте цукор і збивайте 5 хвилин, влийте оливкову олію і молоко, перемішайте.
2
Просійте борошно, додайте розпушувач, екстракт ванілі і какао, перемішайте все. Вилийте приготоване тісто у форму для випічки і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 40 хвилин, потім відкладіть корж в сторону.
3
Для крему: в сотейнику змішайте молоко, борошно, крохмаль, цукор і екстракт ванілі, перемішайте і відправте його на вогонь, після закипання варіть до утворення густої маси. Зніміть з вогню і відставте в сторону, трохи остудіть.
4
Викладіть масло і цукрову пудру в крем, збийте міксером і додайте тертий шоколад, перемішайте лопаткою.
5
Розріжте бісквіт на 2 коржа (один трохи тонше іншого). Частина, яка побільше, викладіть на тацю, ложкою або руками дістаньте середину, але залиште основу і краю. Очистіть банани і наріжте їх уздовж.
6
Викладіть частина крему, потім - банани і покрийте їх другою частиною крему, розкришите залишився корж поверх крему.
7
Надішліть торт на 2-3 години в холодильник, щоб він добре просочився, і подавайте. Смачного!