Рецепт «норка крота» фото

«норка крота»
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Тісто, Борошно, Фрукти, Яйця, Шоколад, Банан
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Полудень, День народження
Випічка, Солодке, Торти, Бісквітний торт

Сьогодні хочу розповісти про спосіб, як приготувати «Норку крота». Це шоколадний торт, який робиться з бананової начинкою. Я не використовую готові коржі, а всі процеси роблю самостійно.

Зовні торт схожий на нору крота, коли той вилазить на поверхню, саме тому торт отримав свою назву. Десерт смачний і відносно простий у приготуванні. Думаю, що після першого приготування він стане одним з ваших улюблених. Перед подачею на стіл готовий торт наполягають 2-3 години в холодильнику.

  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 2, 5 склянки(1, 5 склянки для тіста, 1 стакан для крему)
  • Оливкова олія - 1 Склянка
  • Молоко - 6 склянок(1 стакан для тесту, 5 склянок для крему)
  • Екстракт ванілі - 2 Ст. Ложки(1 столова ложка для тіста, 1 столова ложка для крему)
  • Какао - 4 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 4 склянки(3 склянки для тіста, 1 стакан для крему)
  • Банани - 4 штуки
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Тертий чорний шоколад - 5 Ст. Ложок
1
Для тіста: в chashu змішувального razbeyte яйця, до них додайте цукор і збивайте 5 хвилин, влийте оливкову олію і молоко, перемішайте.
2
Просійте борошно, додайте розпушувач, екстракт ванілі і какао, перемішайте все. Вилийте приготоване тісто у форму для випічки і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 40 хвилин, потім відкладіть корж в сторону.
3
Для крему: в сотейнику змішайте молоко, борошно, крохмаль, цукор і екстракт ванілі, перемішайте і відправте його на вогонь, після закипання варіть до утворення густої маси. Зніміть з вогню і відставте в сторону, трохи остудіть.
4
Викладіть масло і цукрову пудру в крем, збийте міксером і додайте тертий шоколад, перемішайте лопаткою.
5
Розріжте бісквіт на 2 коржа (один трохи тонше іншого). Частина, яка побільше, викладіть на тацю, ложкою або руками дістаньте середину, але залиште основу і краю. Очистіть банани і наріжте їх уздовж.
6
Викладіть частина крему, потім - банани і покрийте їх другою частиною крему, розкришите залишився корж поверх крему.
7
Надішліть торт на 2-3 години в холодильник, щоб він добре просочився, і подавайте. Смачного!