Морквяне суфле з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Яскраве, повітряне, ароматне суфле з моркви здивує і порадує ваших рідних своїм виглядом і смаком. Воно буквально тане в роті. Це суфле можна подати на сніданок або як десерт до обіду або вечері.
Перед вами простий рецепт, як приготувати морквяне суфле. Для десерту вибирайте яскраво-помаранчеву соковиту моркву. Якщо овоч не яскравий, для кольору можна додати в десерт 1 немає. L. kurkumи.
- Морква - 250 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам (розм'якшене)
- Крупа манна - 25 грам
- Борошно - 25 грам
- Цукор - 50 грам
- Жовток - 1 штука
- Білок - 1 штука
- Сироп полуничний - 50 мілілітрів (для подачі)
- Кокосова стружка - 5 грам (для подачі )
- Горіхи кедрові - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Морква вимийте, очистіть.
Моркву наріжте в каструльку на тонкі скибочки. Залийте її молоком, доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні до м'якості, приблизно 15-20 хвилин.
Перебити відварену моркву і молоко в блендері до стану пюре. Додайте жовток, перемішайте.
Перекладіть масу в миску. Додайте по черзі манку, борошно, цукор і розм'якшене вершкове масло, кожен раз перемішуючи масу виделкою.
Яєчний білок збийте в стійку піну, акуратно вмішати в морквяну масу, зберігаючи її легкість.
Форми для запікання змастіть вершковим маслом. Наповніть їх морквяної масою і поставте їх на деко з гарячою водою. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Проведіть гострим ножем уздовж бортів формочок, переверніть суфле на блюдця. Додайте кедрові горішки і кокосову стружку.
Полийте полуничним сиропом. Смачного!