Млинці з яблуками на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе і рідних смачненьким? Тоді пропоную вам відмінний рецепт приготування млинців з яблуками на кефірі. Повітряні млинці з неймовірно ароматною і дуже простий начинкою.
Приготувати млинці з яблуками на кефірі в домашніх умовах можна досить швидко, так як в рецепті використовуються самі звичайні інгредієнти. Такі млинці можуть стати відмінним десертом або частуванням для раптово прийшли гостей.
- Молоко - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 100 грам(2 ст. Ложки - в тісто, інше - в начинку)
- Борошно - 200-250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Яблуко - 5-6 штук
- Вершкове масло - 150 грам
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 щіпка (по бажанню)
1. Для початку можна зайнятися начинкою. Яблука вимити і очистити від серцевини і шкірки. Нарізати невеликими кубиками. Додати цедру лимона і при бажанні присипати корицею. В рецепт приготування млинців з яблуками на кефірі можна використовувати ванілін, замість кориці.
2. На сковороді розтопити вершкове масло і всипати до нього цукор (цукрову пудру). Також при бажанні можна використовувати мед.
3. Періодично помішуючи, довести масло з цукром до світло-коричневого кольору.
4. Додати на сковороду яблука і акуратно перемішати. На повільному вогні тушкувати яблука до м'якості - близько 5 хвилин. Щоб яблука не втратили форму, не потрібно їх постійно помішувати. Готову начинку як слід остудити.
5. Тепер можна приступити до тесту. Борошно просіяти і з'єднати з молоком, збитим яйцем, дрібкою солі і невеликою кількістю цукру.
6. Збити до однорідної маси і додати трохи рослинного масла. Тісто має вийде досить рідким, щоб млинці були тонкими.
7. На дуже добре розігріту сковороду налити невелику кількість тіста.
8. Розподілити по всій поверхні і смажити на сильному вогні.
9. Підрум'янити млинці з двох сторін і трохи остудити.
10. На край млинця викласти невелику кількість начинки і акуратно згорнути трубочкою. Як зробити млинці з яблуками на кефірі ще смачніше? Можна додати до начинки сметани, йогурту або збитих вершків, наприклад.