Пиріг на кефірі з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг на кефірі з яблуками дуже легко і швидко готувати. Це чергове блюдо, коли треба швидко спорудити щось солоденьке і смачне. Відмінний пиріг виходить - рекомендую приготувати!
Пиріг на кефірі з яблуками пробувала на дачі у знайомих: чи то на повітрі все смачно, то чи були з хорошим апетитом, але цю дегустацію я запам'ятала надовго. Відразу записала рецепт і в найближчу суботу спекла. Вийшло справді смачно, правда я не стала додавати волоські горіхи, які були в оригіналі: не було під рукою і не хотілося б додавати зайвих калорій. Але хто любить горіхи можете сміливо додавати, вони непогано поєднуються з пирогом на кефірі з яблуками. Успіхів!
- Борошно - 3 склянки
- Кефір - 0, 5 L
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 12 Щепоток
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - 70 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яблука - 2 штуки
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Яйця з цукром збити.
Вийде густа піна.
Всипати борошно, влити кефір, рослинне і розм'якшене вершкове масла, сіль і соду.
Міксером замісити тісто.
Поки нагрівається духовка, укладаю порізані дольками яблука на дно форми.
Зверху налити тісто і поставити випікати на 45-50 хвилин при 180 градусах.
Остиглий пиріг посипати цукровою пудрою. Смачного!