Пиріжки з яблуками на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Любіть пиріжки з яблуками, але не ходіть довго возитися з тестом? Тоді цей рецепт пиріжків на кефірі точно для вас. Все швидко і просто, до того ж смачно. Такі пиріжки можна смажити або запікати.
Немає нічого простіше, ніж приготувати домашні пиріжки з яблуками на кефірі. Це швидко, просто і дуже смачно. Продукти теж найпростіші, знайдуться в кожному будинку. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!
- Яблука - 3 штуки
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 50 грам
- Кефір - 120 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста влийте кефір, додайте соду, яйце, рослинна олія, половину цукру від загальної кількості по рецепту або 1 ст. Ложку з гіркою, додайте дрібку солі.
Частинами додавайте просіяне борошно, замісіть тісто. Можна місити міксером насадкою "гак" .
Поки займаєтеся начинкою, дайтетісту "відпочити" 15-20 хвилин в пакеті.
Яблука наріжте невеликими шматочками. Очищати від шкірки чи ні, вирішуйте самі. Додайте цукор, що залишився, корицю, розмішайте.
Тісто розділи 10-12 частин, скатайте в шар.
Розкочуйте тісто в пласт, в центр покладіть начинку, кінець кліпу.
Викладіть пиріжки на лист для випічки. Такі пиріжки можна посмажити в рослинному маслі або запекти в духовці.
Випікайте пиріжки 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Готові пиріжки змастіть розтопленим вершковим маслом.
Остигнули пиріжки перед подачею можна присипати цукровою пудрою. Смачного!