Малинове варення з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться з вами цікавим способом приготування малинового варення з желатином, виходить майже конфітюр, який можна використовувати як начинку для пирогів. Смачно!
Такий класичний рецепт малинового варення з желатином сподобається всім тим, кому подобається густе варення, джеми і всілякі желе. Ті ж, хто любить варення пожиже - додавати в чай, наприклад, можуть рецепт використовувати той же, а желатин не додавати. Словом, знаючи, як зробити малинове варення з желатином, можна рецептуру підлаштувати під себе. Хай щастить!
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Желатин - 50 грам(1-2 пакетика)
1. Ягоди перебираємо і очищаємо.
2. Засипаємо цукром, потім залишаємо, поки ягоди не пустять сік.
3. Розміщуємо миску на слабкий вогонь, варимо до кипіння, щоб весь цукор розчинився.
4. Желатин тим часом розводимо, як зазначено на упаковці. Варення доводимо до кипіння, знімаємо пінку, трохи охолоджуємо, додаємо розведений желатин.
5. Закочує в стерильні банки на зиму. Готово!