Makrurus
(покроковий рецепт з фото)
У рибі міститься велика кількість корисних речовин, тому необхідно частіше її вживати. Спробуйте, як приготувати макрурус. Морська рибка, з ніжним м'ясом і солодкуватим присмаком.
Приємна особливість цієї рибки в тому, що при приготуванні вона не розвалюється і відмінно тримає форму. Її можна запікати, гасити, смажити і варити. У неї ніжний і солодкуватий присмак, завдяки чому вона сподобається навіть дітям. Вона добре поєднується з різними овочами. Її приготування - простий процес, адже у риби немає луски, можна просто помити тушку і приступати.
- Makrurus - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Помідор - 3 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Вода - 150 мілілітрів
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком

1. Найчастіше цю рибку можна придбати в замороженому вигляді, тому спершу розморожувати її. Якщо пощастило знайти свіжу тушку, то відразу ж мою (нЕ чищу, адже у неї немає луски). Розрізаю черево і видаляю нутрощі, ще раз ретельно промиваю.

2. Очищену рибку нарізаю невеликими шматочками і додаю сіль і перець. У миску насипаю борошно і обвалюють кожен шматочок з двох сторін. Рибку обсмажую на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії з двох сторін. Потім перекладаю все в каструлю.

3. На цій же сковороді обсмажую попередньо почищену цибулю і помідор. Томатну пасту розводжу в невеликій кількості води і заливаю овочі, солю і перчу, тушу до утворення густої маси (як соус). Заливаю отриманою масою рибу, кладу лавровий лист і готую 15 хвилин.

4. Готову рибку подаю гарячої з юшкою і прикрашаю зеленню. Смачного!