Рецепт Makrurus фото

Makrurus
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

У рибі міститься велика кількість корисних речовин, тому необхідно частіше її вживати. Спробуйте, як приготувати макрурус. Морська рибка, з ніжним м'ясом і солодкуватим присмаком.

Опис приготування:

Приємна особливість цієї рибки в тому, що при приготуванні вона не розвалюється і відмінно тримає форму. Її можна запікати, гасити, смажити і варити. У неї ніжний і солодкуватий присмак, завдяки чому вона сподобається навіть дітям. Вона добре поєднується з різними овочами. Її приготування - простий процес, адже у риби немає луски, можна просто помити тушку і приступати.

  • Makrurus - 1 кілограм
  • Цибулина - 1 штука
  • Помідор - 3 штуки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і перець - За смаком
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - За смаком
Makrurus - фото крок 1
1. Найчастіше цю рибку можна придбати в замороженому вигляді, тому спершу розморожувати її. Якщо пощастило знайти свіжу тушку, то відразу ж мою (нЕ чищу, адже у неї немає луски). Розрізаю черево і видаляю нутрощі, ще раз ретельно промиваю.
Makrurus - фото крок 2
2. Очищену рибку нарізаю невеликими шматочками і додаю сіль і перець. У миску насипаю борошно і обвалюють кожен шматочок з двох сторін. Рибку обсмажую на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії з двох сторін. Потім перекладаю все в каструлю.
Makrurus - фото крок 3
3. На цій же сковороді обсмажую попередньо почищену цибулю і помідор. Томатну пасту розводжу в невеликій кількості води і заливаю овочі, солю і перчу, тушу до утворення густої маси (як соус). Заливаю отриманою масою рибу, кладу лавровий лист і готую 15 хвилин.
Makrurus - фото крок 4
4. Готову рибку подаю гарячої з юшкою і прикрашаю зеленню. Смачного!