Лукова полебка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Урізноманітнити щоденне меню можна не тільки складними і дорогими стравами. Хочу показати вам, як приготувати цибульну юшку. Це чудовий варіант першого на обід. Запам'ятовуйте рецепт і повторіть!
Опис приготування:
Це досить проста юшка, але при бажанні блюдо можна доповнити невеликою кількістю білого сухого вина, а перед подачею - тертим сиром. Крім того, ви завжди можете урізноманітнити рецепт додаванням грибочків, скибочок ковбаси або бекону, наприклад.
- Цибуля - 500 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1.5-2 чайних ложки
- Перець - За смаком
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Овочевий бульйон - 1 літр (або вода)
- Бальзамічний оцет - 1-2 чайних ложок (по бажанню)
- Вершкове масло - 80 грам
1. Очистіть цибулю, наріжте його тонкими півкільцями. Викладіть в сотейник або каструлю з розтопленим вершковим маслом. Відразу ж додайте цукор і обсмажуйте хвилин на 20, періодично помішуючи.
2. Після додайте часник, сіль і перець за смаком, зменшіть вогонь до мінімуму і млоїте цибулю близько 1.5 годин.
3. Додайте борошно і ретельно перемішайте.
4. Влийте бульйон і варіть на повільному вогні хвилин 45. В кінці зніміть з вогню і при бажанні влийте трохи оцту для пікантності.
Смачного!
Смачного!