Курячі рулети з чорносливом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати курячі рулети з чорносливом і горіхами - моя справжня палочка-виручалочка, коли потрібно приготувати смачне і обов'язково ситне блюдо для моїх домашніх або до свята.
Ці рулетики виходять дійсно дуже ситними завдяки начинці. Горіхи прекрасно поєднуються з чорносливом і часником, а вся ця суміш якнайкраще підходить в якості начинки для курячих рулетиків. Приготуйте це блюдо до найближчого свята і ви не пошкодуєте!
- Куряче філе - 700 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Часник - 4 зубчики
- Сир твердий - 75 грам
- Майонез - 70 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Дрібно порубати петрушку. Можна використовувати кріп або кинзу - на ваш смак.
Чорнослив залийте окропом на 5-10 хвилин.
Потім добре промийте і дрібно наріжте.
Горіхи подрібнити до стану крихти за допомогою подрібнювача або качалки.
З'єднайте горіхи, чорнослив, зелень, видавіть часник через прес, додайте сіль і перець.
Додайте майонез і перемішайте.
Курячі грудки промийте та висушіть, відокремте маленьке філе. Розріжте велику філе, починаючи від товстої частини і не дорізаючи до кінця. Розгорніть філе як книгу.
Акуратно відбийте пластини курячого філе через харчову плівку, щоб не порвати.
На кожну пластину покладіть невелику кількість начинки і розподіліть рівним шаром, не доходячи до країв приблизно по 1-1, 5 см.
Поверніть рулетики. Так як куряче філе відбито досить тонко, рулетики розгортатися не повинні, але якщо вони все-таки розгортаються, стягніть їх ниткою або скріпіть зубочисткою.
Перекладіть рулетики у форму для запікання, змащену олією, і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, приблизно на 20 хвилин.
Тим часом сир натріть на дрібній тертці.
Вийміть рулетики з духовки, посипте сиром і відправте назад приблизно на 15-20 хвилин (до готовності).
Рулетики готові. Подавати краще гарячими, але смачними вони залишаться і коли охолонуть.
Смачного!