Корейська капуста
(покроковий рецепт з фото)
Любі друзі! Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати корейську капусту "кимчи" . Капуста виходить в міру гострої і пікантною. У будь-який час року ця закуска буде актуальна!
Така закуска безсумнівно зможе привернути до себе увагу гостей. Пікантний гоструватий смак не зможе залишити байдужим нікого. Обов'язково спробуйте приготувати її вдома і ви не пошкодуєте! Адже така закуска буде актуальна як влітку, так і взимку.
- Пекінська капуста - 500-600 грам
- Груша - 1/2 штуки
- Яблуко - 1 штука
- Імбир - 50-60 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
- Морква - 1 штука
- Сушені пластівці чилі - 50 грам
- Цукровий сироп - 100 мілілітрів
- Рисове борошно - 100 грам
- Рибний соус - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 40 грам
1
Качан капусти промийте та висушіть рушником. Наступним етапом буде оброблення капусти на чотири частини вздовж.
2
Четвертинки капусти необхідно скласти в скляну ємність, посолити гарненько і залишити на добу в холодильнику.
Займемося приготуванням цукрового сиропу. Для цього змішаємо в сотейнику воду і цукор, доводимо до кипіння, а потім млоїмо до повного розчинення цукру на повільному вогні. Готовий цукровий сироп остудіть і змішайте з рисовим борошном. Важливо ретельно все перемішати, щоб досягти однорідності.
Займемося приготуванням цукрового сиропу. Для цього змішаємо в сотейнику воду і цукор, доводимо до кипіння, а потім млоїмо до повного розчинення цукру на повільному вогні. Готовий цукровий сироп остудіть і змішайте з рисовим борошном. Важливо ретельно все перемішати, щоб досягти однорідності.
3
Далі змішуємо цукровий сиром з пластівцями перцю чилі і сіллю, знову все гарненько перемішуємо.
4
Яблуко і грушу ретельно промиваємо під водою, очищаємо морква і яблуко від шкірки. Видаляємо з яблука і груші серцевину, нарізаємо їх на четвертинки.
5
Імбир і часник очищаємо і перемелює, включаючи морква, яблука і груші, в блендері. Коли ви досягнете однорідної консистенції пюре, додайте сироп і добре перемішайте.
6
Капусту дістаньте з холодильника і злийте соки. Промийте під водою, щоб позбутися від надлишків солі, а потім відіжміть від вологи.
7
Складаємо капусту назад в ємність і заливаємо соусом з пюре і цукрового сиропу. Туди ж додаємо рибний соус, накриваємо ємність плівкою і залишаємо на одну годину в теплі, щоб соус заграв.
8
Через один день прибираємо капусту в холодильник на тиждень. Через тиждень можна пробувати. Смачного!