Каша гречана в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Гречана каша - хороша і як самостійне блюдо, і як гарнір. Використовуйте мультиварку для приготування гречаної каші - відмінний результат я вам гарантую!
Опис приготування:
Гречана каша, безсумнівно, є споконвічно російським блюдом. Не дарма в прислів'ї йдеться"Гречана каша - матінка наша, а хлібець житній - батько наш рідний" . Готувати гречану кашу зовсім не важко, особливо якщо у вас під рукою є мультиварка. Чарівний агрегат допоможе вам швидко і легко приготувати смачну кашу. Читайте рецепт гречаної каші в мультиварці з фото!
- Гречана крупа - 1, 5 склянки
- Вода - 3 склянки (замість води можна використовувати молоко.)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка
Промийте крупу під холодною проточною водою (промивати потрібно до тих пір, поки вода не стане прозорою).
Перекладіть гречку в чашу мультиварки і виберіть режим"Випічка" . Почніть обсмажувати гречану крупу. Коли гречка підсохне, додайте шматочок вершкового масла і обсмажуйте протягом 2-3 хвилин. Постійно помішуйте крупу. Гречка повинна бути сухою, золотистого кольору.
Потім залийте гречку водою, додайте цукор і сіль, ретельно перемішайте.
Закрийте кришкою і включіть режим"Гречка"/"Плов"/"Молочна каша" з 50 хвилин.
Відкрийте кришку мультиварки після сигналу про закінчення програми. Перекладіть кашу в тарілки. Подавайте зі згущеним молоком, сухофруктами, або як гарнір.