Хлібці чорничні
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо ви не сироїд чи веган, приготуйте ці смачні чорничні хлібці. Вони цілком можуть замінити тости до ранкової кави або бути як основа для будь-якої пасти, варення. Хлібці сподобаються навіть дітям.
Хлібці - цікавий продукт, дуже корисний і смачний. Готувати їх зовсім не складно, а варіантів дуже багато. Сьогодні я хочу вам запропонувати рецепт приготування хлібців чорничних. Вони цілком можуть замінити тости або магазинні крекери. Навіть дітям можна запропонувати як нереально смачну альтернативу печінкою. За допомогою сушарки готувати хлібці дуже просто, а якщо у вас такого немає, то можна використовувати духовку і сушити їх на найнижчих градусах.
- Насіння льону - 3/4 склянки
- Кокосова стружка - 1/2 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Чорниця - 1/2 склянки (свіжа або заморожена)
1
Спочатку нам треба перемолоти 1/4 склянки насіння льону за допомогою блендера або кавомолки.
2
Те ж саме робимо і з кокосовою стружкою.
3
Далі в невеликий посуд додамо мелені насіння льону і кокосову стружку, перемішуємо.
4
Туди ж додаємо 1/2 склянки звичайного насіння льону, чорницю і мед. Ягоди можна перемолоти або покласти цілими.
5
Добре перемішуємо вміст і викладаємо в сушилку коржами. Якщо ви готуєте порцію побільше, то рівномірно розподіліть "тісто" на силіконовому аркуші для сушарки. Можна лотки сушарки застелити харчовою плівкою.
6
Сушарці 40-45 градусах близько 12-18 годин. Якщо використовуєте духовку, то вибираєте самі низькі градуси. Взимку хлібці можна сушити на батареях, а влітку - на сонце.
7
Через 6 годин акуратно перевертаємо коржі і знімаємо плівку або прибираємо лист. Велику порцію самий час розрізати на маленькі порції.
8
Хлібці можна зробити і м'якими, тоді через 6-8 годин їх уже можна їсти. Щоб хлібці вийшли хрусткими, доведеться почекати.
9
Готові чорничні хлібці можна подавати з медом або з солодким соусом.