Фруктовий холодний чай
(покроковий рецепт з фото)
Холодний чай - прекрасний засіб від спраги не тільки в спеку, але й цілий рік. У порівнянні з газованими напоями навіть покупної холодний чай в пляшках набагато корисніше!
Оцініть цей рецепт фруктового холодного чаю - чи хтось наважиться сказати, що зробити такий чай дуже складно. Все гранично просто, складних інгредієнтів не потрібно, специфічних кухарських навичок - теж. Однак такий фруктовий холодний чай вийде і в сто раз смачніше, ніж магазинний, і не буде шкідливим, на відміну від магазинного. Так що якщо любите фруктовий холодний чай - робіть його в домашніх умовах!
- Малина - 350 грам (заморожена або свіжа)
- Персики - 450 грам (заморожені або свіжі)
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 8 склянок
- Вода - 1200 мілілітрів (для заварки)
- Чайні пакетики - 6-8 штук
Змішайте всі інгредієнти у великій каструлі для приготування сиропу.
Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до закипання. Продовжуйте готувати протягом 15-20 хвилин, поки фрукти не стануть м'якими.
Процідити сироп через дрібне сито. (ви можете зробити сироп заздалегідь і зберігати його в холодильнику).
Тепер заварюємо чай. Даємо йому настоятися хвилин 10, після чого змішуємо з сиропом, охолоджуємо до кімнатної температури і подаємо з льодом. Замість льоду ви можете використовувати заморожені фрукти, до того ж це незрівнянно виглядає в скляному глечику.