Рецепт Дієтичні млинці фото

Дієтичні млинці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Крупи, Молоко, Гречка
Дієтичне харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Млинці

Чи дотримуєтеся дієти, але хочете побалувати себе смачною випічкою? Тоді розповім про рецепт, як приготувати дієтичні млинці, які роблю з гречаного борошна. Вони набагато корисніше звичайних.

Такі млинці ідеально подавати з червоною рибою, з начинкою з сиру і зелені або іншими низькокалорійними наповнювачами, а також з медом або варенням. Можна зробити невеликі млинчики, що більше схожі на оладки або класичні тонкі млинці. Гречані млинці можна подавати на сніданок, на фуршет.

  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Молоко знежирене - 200 мілілітрів
  • Гречана мука - 150 грам
  • Борошно - 110 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Бавовна - 0, 5 склянки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
1
У миску влийте теплу воду і розчиніть в ній дріжджі, цукор. Перелийте все в тепле молоко і перемішайте, залиште на 5 хвилин.
2
Борошно просійте в окрему миску, додайте сіль. Всипте сухі складові в молоко з дріжджами, додайте сколотини, рослинна олія, яєчні жовтки, перемішайте. Накрийте миску плівкою і залиште на 1 годину в теплому місці.
3
Окремо збийте білки до утворення пишної піни, акуратно змішайте їх з тестом і знову накрийте плівкою, залиште ще на півгодини.
4
Змастіть сковороду рослинною олією і вилийте невелику кількість тіста, регулюйте бажану товщину. Обсмажуйте з двох сторін до золотистого кольору.
5
Перекладіть млинці на тарілку і накрийте рушником, потім подавайте до столу теплими.

Схожі рецепти