Дієтичні млинці
(покроковий рецепт з фото)
Чи дотримуєтеся дієти, але хочете побалувати себе смачною випічкою? Тоді розповім про рецепт, як приготувати дієтичні млинці, які роблю з гречаного борошна. Вони набагато корисніше звичайних.
Такі млинці ідеально подавати з червоною рибою, з начинкою з сиру і зелені або іншими низькокалорійними наповнювачами, а також з медом або варенням. Можна зробити невеликі млинчики, що більше схожі на оладки або класичні тонкі млинці. Гречані млинці можна подавати на сніданок, на фуршет.
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Молоко знежирене - 200 мілілітрів
- Гречана мука - 150 грам
- Борошно - 110 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Бавовна - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
1
У миску влийте теплу воду і розчиніть в ній дріжджі, цукор. Перелийте все в тепле молоко і перемішайте, залиште на 5 хвилин.
2
Борошно просійте в окрему миску, додайте сіль. Всипте сухі складові в молоко з дріжджами, додайте сколотини, рослинна олія, яєчні жовтки, перемішайте. Накрийте миску плівкою і залиште на 1 годину в теплому місці.
3
Окремо збийте білки до утворення пишної піни, акуратно змішайте їх з тестом і знову накрийте плівкою, залиште ще на півгодини.
4
Змастіть сковороду рослинною олією і вилийте невелику кількість тіста, регулюйте бажану товщину. Обсмажуйте з двох сторін до золотистого кольору.
5
Перекладіть млинці на тарілку і накрийте рушником, потім подавайте до столу теплими.