Рецепт Дієтичні млинці фото

Дієтичні млинці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Крупи , Молоко , Гречка
Дієтичне харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 15
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Чи дотримуєтеся дієти, але хочете побалувати себе смачною випічкою? Тоді розповім про рецепт, як приготувати дієтичні млинці, які роблю з гречаного борошна. Вони набагато корисніше звичайних.

Опис приготування:

Такі млинці ідеально подавати з червоною рибою, з начинкою з сиру і зелені або іншими низькокалорійними наповнювачами, а також з медом або варенням. Можна зробити невеликі млинчики, що більше схожі на оладки або класичні тонкі млинці. Гречані млинці можна подавати на сніданок, на фуршет.

  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Молоко знежирене - 200 мілілітрів
  • Гречана мука - 150 грам
  • Борошно - 110 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Бавовна - 0, 5 склянки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
1
У миску влийте теплу воду і розчиніть в ній дріжджі, цукор. Перелийте все в тепле молоко і перемішайте, залиште на 5 хвилин.
2
Борошно просійте в окрему миску, додайте сіль. Всипте сухі складові в молоко з дріжджами, додайте сколотини, рослинна олія, яєчні жовтки, перемішайте. Накрийте миску плівкою і залиште на 1 годину в теплому місці.
3
Окремо збийте білки до утворення пишної піни, акуратно змішайте їх з тестом і знову накрийте плівкою, залиште ще на півгодини.
4
Змастіть сковороду рослинною олією і вилийте невелику кількість тіста, регулюйте бажану товщину. Обсмажуйте з двох сторін до золотистого кольору.
5
Перекладіть млинці на тарілку і накрийте рушником, потім подавайте до столу теплими.

Схожі рецепти