Дієтичні мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Суть цього рецепта в тому, що маффіни готуються без вершкового масла, а замішувати і випікати їх треба дуже швидко.
Замішайте тісто з яєць, борошна, сметани, додайте розпушувач, апельсинову цедру, цукор і сіль. Гарненько збийте і перелийте в формочки. Маффіни випікаються 20-30 хвилин, в залежності від величини формочки. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою.
- Крем - 250 грам
- Борошно - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач або сода - 1 Чайна ложка
- Апельсинова цедра - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 200 грам
У миску вбийте два яйця. Додайте цукор, сіль, розпушувач (1 немає. Ложка) або соду харчову (0, 5 немає. Ложки). Якщо ви використовуєте соду, то погасіть її. Я вважаю за краще використовувати розпушувач. Його точно гасити не треба.
У масу додайте сметану. Знову збийте.
Просійте борошно і замісіть тісто. Воно буде як на оладки. Додайте цедру апельсина. Перемішайте.
Розлийте тісто по змазаним маслом формочках. Розігрійте духовку до 160 градусів і відразу поставте тісто в духовку. Випікайте. Для успіху цих кексів важливо дотримати два правила: 1 - довго не замішувати тісто, 2 - випікати одразу, не даючи вистаїваться тесту.
Подайте готові маффіни до столу з кавою або чаєм. Дуже смачні маффіни готові.