Рецепт Чорничний десерт в мультиварці фото

Чорничний десерт в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Чорниця
Страви без випічки
На обід , На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 15
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо хочеться солодких і корисних ягід, то чорничний десерт в мультиварці буде як не можна до речі. Ароматний і неймовірно смачний джем можна вживати відразу і навіть заготовляти на зиму.

Опис приготування:

Рецепт приготування чорничного десерту в мультиварці не може бути ще простіше. Густий і солодкий джем, зроблений за все за 1, 5 годину, не залишить байдужими ласунів.

Про користь чорничного варення можна говорити годинами. Чорниця благотворно впливає не тільки на зір, але і на кровообіг, пам'ять, травлення і знижує холестерин.

Для приготування:

1. Чорницю залити водою, хвилин через 5 воду злити, добре просушити.

2. У чашу мультиварки засипати ягоди і цукор.

3. Включити режим"десерт" і готувати 1, 5 годину.

4. Через 20-30 хвилин після початку приготування перевірити консистенцію джему і при необхідності додати трохи води.

5. Для 5 хвилин до кінця процесу засипати лимонну кислоту і ретельно перемішати.

Це простий рецепт чорничного десерту в мультиварці, який можна їсти відразу після приготування або закупорити на зиму в гарячі стерилізовані банки.

Для любителів злегка кислуватого смаку можна додати лимон або свіжовичавлений лимонний сік.


  • Чорниця - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Вода - 300 грам
  • Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
Рецепт приготування чорничного десерту в мультиварці не може бути ще простіше. Густий і солодкий джем, зроблений за все за 1, 5 годину, не залишить байдужими ласунів.

Про користь чорничного варення можна говорити годинами. Чорниця благотворно впливає не тільки на зір, але і на кровообіг, пам'ять, травлення і знижує холестерин.

Для приготування:

1. Чорницю залити водою, хвилин через 5 воду злити, добре просушити.

2. У чашу мультиварки засипати ягоди і цукор.

3. Включити режим"десерт" і готувати 1, 5 годину.

4. Через 20-30 хвилин після початку приготування перевірити консистенцію джему і при необхідності додати трохи води.

5. Для 5 хвилин до кінця процесу засипати лимонну кислоту і ретельно перемішати.

Це простий рецепт чорничного десерту в мультиварці, який можна їсти відразу після приготування або закупорити на зиму в гарячі стерилізовані банки.

Для любителів злегка кислуватого смаку можна додати лимон або свіжовичавлений лимонний сік.

Схожі рецепти