Chernichnиe makarunи
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати чорничні макаруни. Дуже милі Пироженко таять в собі незвичайний смак! Ідеальними макарунами можна назвати тістечка з хрусткою і гладкою поверхнею.
Тістечка маленького розміру з незвичайною назвою, схожим на макарони, виявляється, не такі прості! Перший раз я спробувала таку незвичайну випічку в кав'ярні. Їх вигляд мене щиро розсмішив, проте серце було підкорене вже після першого шматочка. З тих пір готую макаруни самостійно: так дешевше, а смак не поступається випічці найкращої кав'ярні!
- Цукрова пудра - 83 грам
- Мигдаль - 83 грам (пелюстки подрібнені)
- Білок яєчний - 60 грам
- Цукор коричневий - 75 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Барвник харчової - 2 щіпки
- Чорниця - 150 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 1, 5 чайних ложки
Відокремлюємо білки від жовтків, викладаємо їх в посуд для збивання. Додаємо трішки солі. Збиваємо міксером до піни. Додаємо харчовий барвник на кінчику ножа (колір будь-який). Я вибрала червоний. Після чого ділимо білок на дві частини, в другу всипаємо щіпку синього барвника. Додаємо в обидві суміші мелені пелюстки мигдалю і цукрову пудру. Перемішуємо лопаткою.
Суміші розкладаємо по двом кондитерським мішкам. Мішечки акуратно зав'язуємо, щоб тісто не витекло.
На застелене пергаментом деко видавлюємо майбутні макаруни, відправляємо їх в духовку (140 градусів) з 15 хвилин.
Ягоду протираем через ситечко, всипаємо до неї крохмаль і додаємо трохи підтале вершкове масло. Начинку збиваємо і викладаємо на половину тістечок (одного і того ж кольору).
Накриваємо половинки з начинкою залишилися половинками іншого кольору. Тістечка прибираємо в холодильник на ніч. Вранці наші чорничні макаруни будуть готові. Смачного!