Рецепт Chernichnиe makarunи фото

Chernichnиe makarunи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Чорниця
Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Десерти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати чорничні макаруни. Дуже милі Пироженко таять в собі незвичайний смак! Ідеальними макарунами можна назвати тістечка з хрусткою і гладкою поверхнею.

Опис приготування:

Тістечка маленького розміру з незвичайною назвою, схожим на макарони, виявляється, не такі прості! Перший раз я спробувала таку незвичайну випічку в кав'ярні. Їх вигляд мене щиро розсмішив, проте серце було підкорене вже після першого шматочка. З тих пір готую макаруни самостійно: так дешевше, а смак не поступається випічці найкращої кав'ярні!

  • Цукрова пудра - 83 грам
  • Мигдаль - 83 грам (пелюстки подрібнені)
  • Білок яєчний - 60 грам
  • Цукор коричневий - 75 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Барвник харчової - 2 щіпки
  • Чорниця - 150 грам
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 1, 5 чайних ложки
Chernichnиe makarunи - фото крок 1
Відокремлюємо білки від жовтків, викладаємо їх в посуд для збивання. Додаємо трішки солі. Збиваємо міксером до піни. Додаємо харчовий барвник на кінчику ножа (колір будь-який). Я вибрала червоний. Після чого ділимо білок на дві частини, в другу всипаємо щіпку синього барвника. Додаємо в обидві суміші мелені пелюстки мигдалю і цукрову пудру. Перемішуємо лопаткою.
Chernichnиe makarunи - фото крок 2
Суміші розкладаємо по двом кондитерським мішкам. Мішечки акуратно зав'язуємо, щоб тісто не витекло.
Chernichnиe makarunи - фото крок 3
На застелене пергаментом деко видавлюємо майбутні макаруни, відправляємо їх в духовку (140 градусів) з 15 хвилин.
Chernichnиe makarunи - фото крок 4
Ягоду протираем через ситечко, всипаємо до неї крохмаль і додаємо трохи підтале вершкове масло. Начинку збиваємо і викладаємо на половину тістечок (одного і того ж кольору).
Chernichnиe makarunи - фото крок 5
Накриваємо половинки з начинкою залишилися половинками іншого кольору. Тістечка прибираємо в холодильник на ніч. Вранці наші чорничні макаруни будуть готові. Смачного!