Бразильський банановий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хочеться смачною і незвичайної випічки? Спечіть бразильський банановий пиріг! Чудовий рецепт і знайоме тісто. А сам пиріг ніжний і соковитий, тане в роті, з банановим смаком та ароматом кориці.
Залишилися перестиглі банани? Або вони вже набридли, а викинути шкода? Тоді їх сміливо можна використовувати у випічці. Я поділюся з вами цікавим рецептом солодкої випічки з бананами. Рецепт приготування бразильського бананового пирога дуже простий, і нехай назва вас не лякає, інгредієнти в рецепті звичні для нас. Банановий пиріг виходить просто дивовижним. З соковитою начинкою, з хрусткою скоринкою, пишний і ароматний ... Вам обов'язково варто його приготувати.
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 75 мілілітрів
- Кефір - 100 мілілітрів
- Цукор - 150 грам(100 г - в тісто, 50 - для крихти)
- Борошно - 250 грам(175 г - в тісто, 75 г - для крихти)
- Вершкове масло - 45 грам (для крихти)
- Розпушувач - 1/2 Ст. Ложки
- Ваніль - 1 грам
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки (для крихти)
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка в тісто, 1 - для крихти)
- Банан - 2 штуки
Готуємо пісочну крихту: змішуємо в мисці борошно, корицю, цукор і сіль. Нарізаємо холодне масло, руками все перетираємо в крихту і ставимо в холодильник.
Білки відділяємо від жовтків і збиваємо на великій швидкості до пишного і щільного стану. Відправляємо білки в холодильник.
Далі збиваємо жовтки і цукор близько 10 хвилин. Маса збільшиться і посвітлішає. Потім додаємо кефір, рослинне масло і ваніль. Добре все перемішуємо.
Потім додаємо до рідкої масі просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно, не поспішаючи, перемішуємо тісто.
Тепер настала черга збитих білків. Акуратно додаємо білки в тісто, легкими рухами перемішуємо.
Викладаємо половину тіста в форму, злегка змащену олією, а потім покладіть нарізані кружальцями банани. Зверху посипаємо половиною пісочної крихти.
Поверх крихти викладаємо решту тіста, після знову посипаємо крихтою.
Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Готовому пирогу треба трохи охолонути, хвилин 15 - і можна подавати до столу.