Банановий торт в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт смачного бананового торта в мультиварці. Така випічка підійде для сімейного чаювання або до святкового столу.
Приготувати банановий торт в мультиварці не складе особливих труднощів. Рецепт простий і цілком під силу навіть починає господині. Випічка виходить ніжна, смачна і дуже ароматна! Неодмінно рекомендую спробувати! Інгредієнти доступні і цілком знайдуться на будь-якій кухні.
- Борошно - 200 грам
- Банани - 2 штуки
- Цукор - 100 грам (тісто)
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 60 грам (тісто)
- Вершкове масло - 140 грам (крем)
- Згущене молоко - 100-120 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок (просочення)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка (або лимонний лікер)
Підготуйте всі інгредієнти для приготування бісквіта.
Розтопити вершкове масло, додайте до нього цукор і трохи збийте все разом.
Додайте яйця і сіль.
Перемішайте. Додайте борошно і розпушувач.
Перемішайте все ще раз до однорідного стану.
Банани натріть на тертці і додайте до тесту.
Викладіть тісто в змащену маслом чашу мультиварки. Дно і боки присипте борошном або манкою. Випікайте на режимі "випічка" до звукового сигналу.
Готовому бісквіту дайте трохи охолонути.
Потім вийміть його за допомогою контейнера для варіння на пару.
Підрівняйте поверхню за бажанням, обрізавши надлишки.
Підготуйте інгредієнти для просочення.
Доведіть воду до кипіння. Розчиніть в ній цукор, проваріть пару хвилин, зніміть з вогню і додайте лимонний сік.
Підготуйте інгредієнти для крему. Вершкове масло необхідно заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі.
З'єднайте м'яке масло зі згущеним молоком і трохи збийте все разом до однорідного стану.
Повністю остиглий бісквіт розрізати на 2 або 3 коржа при помощи нитки.
Просочення розділіть на рівні частини і по черзі просочіть кожен корж. Потім змастіть коржі кремом.
Зберіть таким чином весь торт, укладаючи коржі один на одного. Залишками крему обмажте торт з усіх боків.
Прикрасьте торт за смаком. Готовий банановий торт охолодіть перед подачею кілька годин.
Потім наріжте його на порції і подавайте до столу. Смачного!