Абрикосовий пиріг з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання солодких абрикосів і ніжного сиру порадує навіть самого розбірливого!
Для тіста потрібно вершкове масло (75г) кімнатної температури збити з цукром до повітряного стану, потім додати яйце і цедру. Знову збити. Борошно і розпушувач змішати і просіяти над раніше приготовленою сумішшю, додати мигдаль мелений. Потім перемішати все і прибрати тісто в холодильник. Форму для випікання змастити жиром, а краю обсипати пластівцями мигдалю. 2/3 тіста викласти у форму.
Для начинки потрібно білки від жовтків, збити вершкове масло з цукром і жовтками, потім додати сир, лимонний сік, порошок пудингу і ром. Білки окремо збити, а потім перемішати з твороженной масою. Викласти начинку на тісто. Зверху викласти абрикоси, а час, що залишився тісто порубати і посипати пиріг зверху. Випекти і укасіть пудрою.
- Вершкове масло (маргарин) - 275 грам
- Цукор - 300 грам
- Цедра лимону - 1 штука
- Яйце - 5 штук
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Мелений мигдаль - 75 грам
- Нежирний сир - 500 грам
- Консервовані абрикоси - 425 грам
- Сік лимона - 1 штука
- Пакетик ванільного або мигдального пудингу - 1 штука
- Мигдаль - 2 Ст. Ложки (пластівці)
- Цукрова форма - 2-3 Ст. Ложок
Для начинки потрібно білки від жовтків, збити вершкове масло з цукром і жовтками, потім додати сир, лимонний сік, порошок пудингу і ром. Білки окремо збити, а потім перемішати з твороженной масою. Викласти начинку на тісто. Зверху викласти абрикоси, а час, що залишився тісто порубати і посипати пиріг зверху. Випекти і укасіть пудрою.