Рецепт Абрикосовий пиріг з сиром фото

Абрикосовий пиріг з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Абрикос
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Поєднання солодких абрикосів і ніжного сиру порадує навіть самого розбірливого!

Опис приготування:

Для тіста потрібно вершкове масло (75г) кімнатної температури збити з цукром до повітряного стану, потім додати яйце і цедру. Знову збити. Борошно і розпушувач змішати і просіяти над раніше приготовленою сумішшю, додати мигдаль мелений. Потім перемішати все і прибрати тісто в холодильник. Форму для випікання змастити жиром, а краю обсипати пластівцями мигдалю. 2/3 тіста викласти у форму.

Для начинки потрібно білки від жовтків, збити вершкове масло з цукром і жовтками, потім додати сир, лимонний сік, порошок пудингу і ром. Білки окремо збити, а потім перемішати з твороженной масою. Викласти начинку на тісто. Зверху викласти абрикоси, а час, що залишився тісто порубати і посипати пиріг зверху. Випекти і укасіть пудрою.


  • Вершкове масло (маргарин) - 275 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Цедра лимону - 1 штука
  • Яйце - 5 штук
  • Борошно - 150 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Мелений мигдаль - 75 грам
  • Нежирний сир - 500 грам
  • Консервовані абрикоси - 425 грам
  • Сік лимона - 1 штука
  • Пакетик ванільного або мигдального пудингу - 1 штука
  • Мигдаль - 2 Ст. Ложки (пластівці)
  • Цукрова форма - 2-3 Ст. Ложок
Для тіста потрібно вершкове масло (75г) кімнатної температури збити з цукром до повітряного стану, потім додати яйце і цедру. Знову збити. Борошно і розпушувач змішати і просіяти над раніше приготовленою сумішшю, додати мигдаль мелений. Потім перемішати все і прибрати тісто в холодильник. Форму для випікання змастити жиром, а краю обсипати пластівцями мигдалю. 2/3 тіста викласти у форму.

Для начинки потрібно білки від жовтків, збити вершкове масло з цукром і жовтками, потім додати сир, лимонний сік, порошок пудингу і ром. Білки окремо збити, а потім перемішати з твороженной масою. Викласти начинку на тісто. Зверху викласти абрикоси, а час, що залишився тісто порубати і посипати пиріг зверху. Випекти і укасіть пудрою.

Схожі рецепти