Рецепт Zasolka горбуші фото

Zasolka горбуші
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Азіатська кухня
Риба та морепродукти, Зелень, Кріп
Пісні страви
На святковий стіл, На сніданок, Фуршет
Солоне

Дуже люблю червону рибу в будь-якому вигляді: запечена, солона, смажену на грилі, вареную на пару, в бульйонах. Крім виняткових смакових якостей, червона риба містить масу корисних речовин.

Як зробити засолювання горбуші в домашніх умовах? Я вам із задоволенням розповім, адже сама більше не купую солону червону рибу з магазині. Сіль повинна бути грубого помелу, тоді риба візьме стільки, скільки їй потрібно. Горошки білого перцю необхідно розчавити перед тим, як натирати філе. Після того, як рибка досить просолилася, потрібно зішкребти надлишки солі і спецій. З засоленої за цим рецептом горбушей виходять найніжніші бутерброди і канапе. Спробуйте!

  • Філе свіжої горбуші на шкірці - 2 штуки (близько 400 г)
  • Сіль грубого помелу - 1/3 склянки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Білий подрібнений перець - 3-4 чайних ложок
  • Свіжий кріп - 1 пучок
1
Необхідно промокнути філе паперовими рушниками та видаліть кісточки.
2
Укладаємо філе шкіркою вниз, а верх рясно натираємо сіллю, цукром, перцем і посипаємо свіжим подрібненим кропом.
3
Складаємо обидва шматочка просоленими сторонами один до одного і щільно обмотуємо харчовою плівкою.
4
Під не дуже важким пресом горбуша повинна знаходитися в холодильнику мінімум 24 годину, але краще 2-3 дня.
5
Подавати можна як самостійну закуску у вигляді нарізки або як додатковий інгредієнт канапе, бутербродів, салатів.

Схожі рецепти