Zasolka kizhucha
(покроковий рецепт з фото)
У домашніх умовах солити рибку просто, а результат - приголомшливий. Ви завжди можете варіювати ступінь просолкі, бути впевненими в якості та свіжості. Рекомендую вам спробувати цей рецепт!
Я хочу показати вам дуже класний і дійсно простий спосіб, як приготувати засолювання кіжуча. Мінімум зусиль і інгредієнтів вам потрібно. В даному випадку це класичний варіант, але при бажанні ви завжди можете додати подрібнену зелень або цедру цитрусових, наприклад (для більш інтенсивного аромату). На святковий або щоденний стіл така рибка - чудова ідея!
- Файл kižuča - 2.5 кілограма
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед вимийте і висушіть рибку.
2. Розріжте акуратно зі спинки і відокремте кістки від філе.
3. Поріжте філе шматочками.
4. Приготуйте суміш для засолювання, з'єднавши сіль і цукор. Натріть кожен шматочок філе з усіх боків. Викладіть в зручну ємність і залиште на 5-6 годин на кухні. Після приберіть в холодильник на ніч.
5. На ранок рибка буде вже малосоленой. Якщо хочете сильний посол, залиште ще годин на 10-12. Після промийте під проточною водою, обсушити серветкою і наріжте тонкими скибочками.