Zasolka volnushek
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться простим рецептом засолювання волнушек, - гриби не втрачають ні свого аромату, ні хрустких властивостей. Від вас зусиль знадобиться мінімум, зате взимку будете їсти свої, а не магазинні, гриби!
Я особисто просто обожнюю солоні гриби. Але ви самі знаєте, , магазинні заготовки - це зовсім не те, в них немає того смаку і аромату, як у домашніх грибочків. Саме тому, коли я для себе відкрила цей простий спосіб, як зробити засолювання волнушек самостійно, - солю гриби щороку! Гості на застіллях потім довго захоплюються такий чудний закускою! Так що рекомендую і вам спробувати зробити засолювання волнушек в домашніх умовах, - це дуже просто, а результат вас не підведе!
- Вовнянки - 1 кілограм
- Сіль - 50 грам
- Лимонна кислота - 2 грами
- Кріп - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Гриби ретельно промиваємо і очищаємо від дрібного сміття. Потім трохи підсолити воду і додамо лимонну кислоту. Вимочуємо три доби.
2. Кожен день у волнушек підсолену воду треба міняти, але багато часу це не забере. На третій день складаємо в ємність для соління шар грибів-шар солі, кропу і приправ, і так далі. Гриби викладаємо капелюшками вниз.
3. Накриваємо гриби кришкою (найкраще - дерев'яної), і зверху поміщаємо вантаж - щоб гриби швидше пустили сік, але не спливали. Тримаємо їх так день. Вони повинні повністю зануритися в розсіл.
4. І разом з вантажем переносимо тепер гриби в холодне місце на місяць-два. Готово!