Запіканка з кольорової капусти з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Користь овочів навряд чи можна недооцінити, але ось приготувати їх смачно може не кожен. Пропоную звернути увагу на вельми простий рецепт запіканки з цвітної капусти з сиром і апетитним соусом.
Цей рецепт приготування запіканки з цвітної капусти з сиром сподобається навіть тим, хто не в захваті від цього овоча. Благодаря удивительному соусу, капуста стає дуже ніжною і соковитою, при цьому з хрусткою скоринкою.
- Кольорова капуста - 0, 5 штуки (або 1 невелика)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Молоко - 1 Склянка
- Сир - 100 грам
- Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
1. Класичний рецепт запіканки з цвітної капусти з сиром найчастіше передбачає попередньо відварити капусту. В даному випадку все буде трохи інакше. Капусту потрібно вимити, як слід просушити і розділити на суцвіття. Побризкати оливковою олією і як слід перемішати, щоб все суцвіття були в маслі. Відправити в розігріту духовку на деку, застеленим фольгою. Запікати до м'якості і карамельної скоринки.
2. Тим часом можна зайнятися соусом. У невеликому сотейнику розтопити вершкове масло. Додати сіль, перець, всипати в кілька прийомів борошно. Постійно помішувати, щоб не утворилися грудочки.
3. При бажанні в рецепт приготування запіканки з цвітної капусти з сиром можна додати трохи мускатного горіха або інші спеції за смаком. Влити в сотейник тонкою цівкою молоко, продовжуючи помішувати.
4. Сир натерти на дрібній тертці і додати в сотейник. Частина можна залишити, щоб присипати запіканку зверху.
5. Форму для запікання змастити трохи вершковим маслом. Викласти туди кольорову капусту.
6. Зверху розподілити по всій поверхні соус.
7. Для більш апетитною скоринки запіканка з цвітної капусти з сиром в домашніх умовах може бути присипати не тільки сиром, але і панірувальними сухарями. Тепер форму можна відправляти в розігріту духовку.
8. Хвилин через 20-25 запіканка буде готова. З 1 хвилинку її можна поставити під гриль, щоб скоринка була добре підсмаженої. Акуратно розрізати і можна подавати блюдо до столу.