Рецепт Яловичий шашлик на грилі фото

Яловичий шашлик на грилі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Яловичина
ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Страви на шпажках, Шашлик

Яловичина не надто популярне м'ясо для шашлику, тому що воно нежирне і шашлик вийде сухою. Більше воліють свиняче або куряче м'ясо. Підкажу рецепт, як приготувати яловичий шашлик на грилі.

Якщо зробити правильний маринад і нарізати м'ясо тонкими скибочками, тоді шашлик вийде смачним і соковитим. Обсмажте шашлик на грилі або в духовці на решітці. Подавайте м'ясо з будь-яким соусом на вибір (томатним, часниковим, вершковим). Найкраще їсти такий шашлик гарячим.

  • Оливкова олія - 1/3 склянки
  • Соєвий соус - 1/3 склянки
  • Мед - 1/4 склянки
  • Часник - 2 зубчики
  • Червоний винний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Корінь імбиру - 1 штука(2, 5-3 см)
  • Чилі порошок - 1 Чайна ложка
  • Мелений чорний перець - За смаком
  • Яловичина (стейк з спідниці) - 700-1000 грам
яловичий шашлик на грилі - фото крок 1
1. Шпажки викладіть в миску з водою і залиште там на час підготовки м'яса (мінімум на 30 хвилин). Розріжте стейк з спідниці на частини.
яловичий шашлик на грилі - фото крок 2
2. Кожну частину переверніть і під кутом наріжте скибочками близько 2, 5-3 см в ширину.
яловичий шашлик на грилі - фото крок 3
3. У мисці з'єднайте оливкова олія, соєвий соус, мідь, подрібнений часник, оцет, нарізаний кружечками імбир, чилі-порошок і мелений перець. Викладіть яловичину в маринад і відправте миску в холодильник мінімум на півгодини, можна на цілу ніч.
яловичий шашлик на грилі - фото крок 4
4. Дістаньте шампура з води, нанизати кожну скибочку на окремий шампур.
яловичий шашлик на грилі - фото крок 5
5. Збризніть розігрітий гриль рослинним маслом, викладіть на нього м'ясо. Обсмажуйте з кожного боку по 2-3 хвилини.
яловичий шашлик на грилі - фото крок 6
6. Подавайте шашлики відразу після приготування. Смачного!

Схожі рецепти