Яловичий шашлик на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина не надто популярне м'ясо для шашлику, тому що воно нежирне і шашлик вийде сухою. Більше воліють свиняче або куряче м'ясо. Підкажу рецепт, як приготувати яловичий шашлик на грилі.
Якщо зробити правильний маринад і нарізати м'ясо тонкими скибочками, тоді шашлик вийде смачним і соковитим. Обсмажте шашлик на грилі або в духовці на решітці. Подавайте м'ясо з будь-яким соусом на вибір (томатним, часниковим, вершковим). Найкраще їсти такий шашлик гарячим.
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Соєвий соус - 1/3 склянки
- Мед - 1/4 склянки
- Часник - 2 зубчики
- Червоний винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Корінь імбиру - 1 штука(2, 5-3 см)
- Чилі порошок - 1 Чайна ложка
- Мелений чорний перець - За смаком
- Яловичина (стейк з спідниці) - 700-1000 грам
1. Шпажки викладіть в миску з водою і залиште там на час підготовки м'яса (мінімум на 30 хвилин). Розріжте стейк з спідниці на частини.
2. Кожну частину переверніть і під кутом наріжте скибочками близько 2, 5-3 см в ширину.
3. У мисці з'єднайте оливкова олія, соєвий соус, мідь, подрібнений часник, оцет, нарізаний кружечками імбир, чилі-порошок і мелений перець. Викладіть яловичину в маринад і відправте миску в холодильник мінімум на півгодини, можна на цілу ніч.
4. Дістаньте шампура з води, нанизати кожну скибочку на окремий шампур.
5. Збризніть розігрітий гриль рослинним маслом, викладіть на нього м'ясо. Обсмажуйте з кожного боку по 2-3 хвилини.
6. Подавайте шашлики відразу після приготування. Смачного!