Вівсяне печиво з кефіром
(покроковий рецепт з фото)
Випічка - це необов'язково що-небудь не корисне і шкодить фігурі, вироби можуть бути навіть корисними. Тільки потрібно прибрати зі складу звичну нам борошно і дещо додати. Давайте спробуєм!
Для початку потрібно вибрати основу, яка б замінила звичайне тісто. Один з найпростіших варіантів, як приготувати вівсяне печиво з кефіром, я пропоную дізнатися прямо зараз. Для густоти залишила зовсім трохи борошна. Пластівці завжди рятують, коли хочеться отримати максимум користі від солодкого. Як доповнення підійдуть будь-які сухофрукти або горішки.
- Борошно - 30 грам
- Яєчний білок - 2 штуки
- Пластівці вівсяні - 50 грам
- Яблуко - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Кефір - 50 мілілітрів
- Ізюм - 20 грам
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
У мисці змішайте борошно з корицею і вівсяними пластівцями.
Холодні білки збийте з сіллю до появи пишної піни.
Яблуко без насіння і шкірки натріть на крупній тертці.
Акуратно перемішайте білок з яблуком знизу вгору лопаткою.
Суху суміш змішайте з білкової, також додайте кефір.
Додайте в вівсяне тісто родзинки. Ще раз перемішайте.
Приберіть тісто в харчову плівку на 15 хвилин в холодильник.
Деко покрийте пергаментним папером. На нього викладіть тісто у вигляді печива.
Печиво випікайте при 190 градусах протягом 10 хвилин. Перед подачею остудіть вироби. Приємного чаювання!