Вегетаріанська бешамель
(покроковий рецепт з фото)
Багато вегетаріанці не вживають молочні продукти і яйця. Саме для них я написала рецепт вегетаріанського бешамеля. Але цей соус такий смачний! Рекомендую його і м'ясоїди.
Основний інгредієнт вегетаріанського бешамеля - мигдальне молоко. Коротко розповім вам, як його робити. Сирий мигдаль (близько 1 склянки) помийте і залийте фільтрованої водою. Залиште мінімум на 4 годину. Потім збийте блендером, додаючи води, поки консистенція вас не влаштує. Це може бути густе, чи навпаки, рідке молоко. Так само можете додати прянощів, це вже як кому подобається. Мигдальне молочко можна не тільки пити, але і готувати з нього такі приголомшливі і корисні страви, як вегетаріанський бешамель!
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно нуту - 2 Ст. Ложки (або горохова борошно.)
- Кубик овочевого бульйону - 1 штука
- Душа - 0, 5 чайних ложки
- Мигдальне молоко - 2 склянки
- Сушений розмарин - 1 Чайна ложка
- Пучок петрушки - 1 штука (невеликий.)
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Приготуйте невелику каструлю. Поставте на середній вогонь. Налийте оливкової олії.
Спочатку змішайте всі сухі інгредієнти на оливковій олії. Трохи обсмажте.
Потім вилийте мигдальне молоко. Перемішайте.
Додайте рубану петрушку. Додати сіль, поперчіть за смаком.
Заважайте, поки вегетаріанський бешамель не загусне до консистенції нежирної сметани. Ваш соус готовий!