Рецепт Вегетаріанська бешамель фото

Вегетаріанська бешамель
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Донська кухня
Горіхи , Мигдаль
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси , Соус Бешамель
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Багато вегетаріанці не вживають молочні продукти і яйця. Саме для них я написала рецепт вегетаріанського бешамеля. Але цей соус такий смачний! Рекомендую його і м'ясоїди.

Опис приготування:

Основний інгредієнт вегетаріанського бешамеля - мигдальне молоко. Коротко розповім вам, як його робити. Сирий мигдаль (близько 1 склянки) помийте і залийте фільтрованої водою. Залиште мінімум на 4 годину. Потім збийте блендером, додаючи води, поки консистенція вас не влаштує. Це може бути густе, чи навпаки, рідке молоко. Так само можете додати прянощів, це вже як кому подобається. Мигдальне молочко можна не тільки пити, але і готувати з нього такі приголомшливі і корисні страви, як вегетаріанський бешамель!

  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Борошно нуту - 2 Ст. Ложки (або горохова борошно.)
  • Кубик овочевого бульйону - 1 штука
  • Душа - 0, 5 чайних ложки
  • Мигдальне молоко - 2 склянки
  • Сушений розмарин - 1 Чайна ложка
  • Пучок петрушки - 1 штука (невеликий.)
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
вегетаріанська бешамель - фото крок 1
Приготуйте невелику каструлю. Поставте на середній вогонь. Налийте оливкової олії.
вегетаріанська бешамель - фото крок 2
Спочатку змішайте всі сухі інгредієнти на оливковій олії. Трохи обсмажте.
вегетаріанська бешамель - фото крок 3
Потім вилийте мигдальне молоко. Перемішайте.
вегетаріанська бешамель - фото крок 4
Додайте рубану петрушку. Додати сіль, поперчіть за смаком.
вегетаріанська бешамель - фото крок 5
Заважайте, поки вегетаріанський бешамель не загусне до консистенції нежирної сметани. Ваш соус готовий!

Схожі рецепти