Вегетаріанська долма
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт долма - вегетаріанські голубці в оболонці з виноградного листя. Просте приготування з покроковими фотографіями.
Кількість порцій: 4-6
- Виноградне листя - 16 штук (можна мариновані )
- Свіжа м'ята - 3-4 штук (листя)
- Червоний порошок чілі - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1/2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Злийте воду з рису і додайте в нього дрібно нарізану петрушку, сіль, цибуля, нарізану м'яту, порошок перцю чилі, 1/4 склянки лимонного соку і добре перемішайте.
Гарненько промийте листя винограду, але акуратно, що б не пошкодити. Очистіть від жорстких стебел (якщо такі є) і покладіть блискучою стороною вниз. Навантаження 1 ст.Л. Суміші рису ближче до центру листа.
Складіть листя по краях…
Потім щільно скручуйте до загостреного кінця листа.
Будьте обережні, щоб не пошкодити листя.
Повторіть процедуру з рештою листям теж саме. Потім, в глибокій каструлі викладіть на дно нарізану кружальцями моркву або картопля. Тепер покладіть акуратно викладіть виноградні "рулети" на дно (укладайте компактно) і покладіть на верх якусь посуд (наприклад тарілку), так що б придавити долму, на верх тарілки покладіть що-небудь важке. Увімкніть плиту. Додайте 1 чашку води і лимонний сік, доведіть до кипіння, включите плиту на середній вогонь, накрийте кришкою і готуйте 45 хвилин (1 час, якщо на слабкому вогні). Перевіряйте рівень води і додайте в міру необхідності.
Після закінчення часу додайте 1/4 чашки оливкової олії і готуйте ще 15 хвилин. Потім зніміть з плити і залиште на 1-2 години вбирати соки і масло. Можна подавати до столу, смачного.