Торт з вишнею та горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Кожен раз обіцяю собі, що стримаюся і не їстиму солодку випічку…адже скоро літо, пора приходить в форму! Але немає, і я знову і знову балую себе і свою сім'ю смакотою на вихідних ...
Для тих, хто не знає рецепта, я розповім, як приготувати торт з вишнею та горіхами. Його ще називають "панчо" . Виходить бісквітне тісто шматочками зі сметаною начинкою і ягодами. Десерт просто тане в роті, настільки він ніжним виходить! хоча, в той же час тортик ще і ситний. Багато його не з'їсти, ну, тільки якщо дуже постаратися.
- Яйце - 6 штук
- Борошно - 350 грам
- Цукор - 400 грам
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Вишня без кісточок - 400 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Крем 20% - 500 грам
- Вершки 30% - 200 грам
- Темний шоколад - 50 грам
- Вершкове масло - 30 грам

Насамперед приготуйте бісквіт. Яйця збийте в мисці до піни. Додайте до них 250 грам цукру, продовжуйте збивати.

В іншій мисці змішайте половину борошна, какао і розпушувач. У цю суміш влийте яєчну масу. Потім всипте борошно і замішати тісто.

Залийте тісто у форму, випікайте в духовці при 180 градусах близько 40 хвилин. Готовий бісквіт повинен охолонути протягом години.

А поки приготуйте крем. Сливки збийте до стійких піків. Потім змішайте їх зі сметаною і цукровою пудрою, залиште крем до загустіння. Для начинки нарубати горіхи на середні шматочки і приготуйте вишню.

Як тільки бісквіт охолоне, почніть формувати торт. Розріжте випічку уздовж так, щоб нижня частина була більше (2 см я 1, 5 см). Велику сторону наріжте на шматки по 2, 5 см, а меншу покладіть на тарілку для подачі.

Якщо від ягоди є сік, то просочіть їм нерозрізаний бісквіт. Далі змастіть його кремом, покладіть вишню і горіхи. Також змастіть кремом шматочки з коржа і викладіть їх наступним шаром, а зверху додайте решту вишню з волоськими горіхами. Торт змастіть кремом і приберіть в холодильник.

Поки зробіть глазур: шоколад розтопіть на водяній бані з маслом. Перелийте суміш в кулінарний шприц або поліетиленовий пакет.

Торт полийте шоколадом і прикрасьте парою Вишеньок. Смачного!