Рецепт Пиріг з вишнею та горіхами фото

Пиріг з вишнею та горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Ягоди , Горіхи , Вишня , Цільнозернове борошно
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 35 хв.

Пропоную рецепт простого, але дуже смачного вишневого пирога з лісовими горіхами. Тісто на основі цільнозерновий борошна та олії. Влітку пиріг готуємо зі свіжої вишнею, а взимку з мороженої.

Опис приготування:

Вишня і горіхи наповнюють пиріг смаком. Приємна кислинка вишні надає випічці свіжість. Фундук краще беріть не обсмажений, а з вишні, обов'язково, видаліть кісточки.

  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Настоянка - 3 Ст. Ложки (або коньяк)
  • Олія соняшникова - 60 мілілітрів
  • Вишня - 1 Склянка
  • Funduk - 50-70 грам
пиріг з вишнею та горіхами - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти для вишневого пирога.
пиріг з вишнею та горіхами - фото крок 2
Яйце збиваємо з цукром і сіллю.
пиріг з вишнею та горіхами - фото крок 3
Додаємо рафінована соняшникова олія і настоянку (підійде будь-який міцний і ароматний алкоголь).
пиріг з вишнею та горіхами - фото крок 4
Далі, насипаємо борошно і розпушувач для тіста. Все перемішуємо.
пиріг з вишнею та горіхами - фото крок 5
У готове тісто додаємо фундук. Можна цілісний або колотий.
пиріг з вишнею та горіхами - фото крок 6
Тісто перекладаємо в форму. Вишню без кісточок викладаємо зверху і трохи занурюємо її в тісто. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 25 хвилин.
пиріг з вишнею та горіхами - фото крок 7
Пиріг з вишнею та горіхами готовий. Смачного!

Схожі рецепти