Рецепт Соус для вугра фото

Соус для вугра
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси , До риби
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Вугор - неймовірно смачна і корисна риба, але для того щоб зробити її смак ще більш яскравим і виразним, ми приготуємо спеціальний соус для вугра, з ним будь-яку страву стане кулінарним шедевром.

Опис приготування:

Якщо ви є справжнім поціновувачем японської кухні, то ви просто зобов'язані знати, як приготувати соус для вугра, адже ця риба досить часто зустрічається в японських стравах. Зробити його можна і в домашніх умовах - це зовсім не складно, правда вам доведеться витратити на це досить багато часу. Однак соус того варто, адже його пікантний, трохи копчений і злегка солодкуватий смак ідеально підходить і до угрю, і до рибних страв взагалі, а особисто я часто додаю його в рис і салати, а так само до м'яса. І хоча існує досить багато варіантів приготування такого соусу, я хочу поділитися з вами класичним рецептом соусу для вугра, тому що, на мій погляд, він найсмачніший.

  • Вино біле - 200 мілілітрів
  • Соус соєвий - 200 мілілітрів
  • Рисове вино"Мерін" - 200 мілілітрів
  • Рибний бульйон"хондаші" - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
соус для вугра - фото крок 1
У каструльку наливаємо 200 мл білого вина.
соус для вугра - фото крок 2
Додаємо 200 мл соєвого соусу.
соус для вугра - фото крок 3
Вливаємо 200 мл рисового вина.
соус для вугра - фото крок 4
Насипаємо рибний бульйон і гарненько все перемішуємо.
соус для вугра - фото крок 5
Ставимо каструльку на сильний вогонь, а коли рідина закипить, зменшуємо вогонь до середнього і варимо соус приблизно 1, 5-2 годину.
соус для вугра - фото крок 6
Коли об'єм рідини зменшиться вдвічі, а на його поверхні з'явиться карамельна піна, соус готовий.
соус для вугра - фото крок 7
Вимикаємо вогонь і додаємо в соус цукор, перемішуємо, поки гранули повністю не розчиняться.
соус для вугра - фото крок 8
Готовий соус повинен бути по консистенції як сироп, тому при необхідності його можна розвести окропом. Потім переливаємо його в герметичну тару і ставимо в холодильник. Соус готовий до вживання.

Схожі рецепти